Ștefan Pălărie: Dacă vrei să faci schimbări profunde în învățământ, dacă vrei să fii garantul unor reforme reale, nu poți să îți permiți la infinit orice (VIDEO)

Ștefan Pălărie: Dacă vrei să faci schimbări profunde în învățământ, dacă vrei să fii garantul unor reforme reale, nu poți să îți permiți la infinit orice (VIDEO)
Senatorul USR Ştefan Pălărie. Sursa foto: Ştefan Pălărie / Facebook

Senatorul USR Ștefan Pălărie a vorbit despre situația sistemului de învățământ, vineri, pe B1 TV, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, și s-a arătat de părere că „e o greșeală strategică fundamentală să debarci profesorii și motivația profesorilor, renunțând la niște elemente care sunt extrem de importante pentru ei, precum salarizarea la nivel decent”.

Ștefan Pălărie, pe B1 TV, despre situația din învățământ

Întrebat dacă a simițit că trăiește „un moment istoric” în ziua în care au fost promulgate legile educației, senatorul USR a afirmat: „Vă rog frumos, nu mă provocați! Și spun asta pentru că, înainte cu câteva zeci de minute de a se întâmpla acest moment istoric, cum spuneți dumneavoastră, eu mă aflam chiar în fața Cotroceniului, eram alături de niște colegi, am susținut un banner cu un mesaj pentru domnul Președinte – în România educată, 50.000 de elevi nu ajung să se prezinte la Bac. E vorba despre cei care au ajuns în ciclul de învățământ liceal”.

„Poate e relevant, poate nu e relevant ca nouă, celor din studio, să ne placă de doamna Ligia Deca sau de CV-ul dumneaei, dar ce cred că rămâne relevant este că dacă vrei să faci schimbări profunde în sistemul de învățământ, dacă vrei să fii garantul unor reforme reale pe termen mediu-lung, pe 10-15 ani, eu cred că nu poți să îți permiți la infinit să faci orice, nu poți să îți permiți să îi iriți și să îi enervezi pe profesori cu, de exemplu, acea eliminare a prevederii salariale, care a fost scoasă din forma ieșită de la Guvern și intrată în Parlament. Aia a pus gaz pe foc”, a adăugat Ștefan Pălărie.

„Am spus atunci, e o greșeală strategică fundamentală să debarci profesorii și motivația profesorilor, renunțând la niște elemente care sunt extrem de importante pentru ei, precum salarizarea la nivel decent, alături de finanțare la nivel european și, de asemenea, alături de niște reforme cu cap”, a continuat el.

„Repet, poate nouă nu ne place doamna Deca din perspectiva profilului, e irelevant, dar în momentul în care ajung de fapt ajung la nivel de nervozitate profesorii să țipe în clasă că, domnule, cine e această ministră, care sunt garanțiile, limbajul folosit a fost unul mult mai dur, e adevărat, dar atunci apare o problemă pentru că tu ai gândit politic prost modul în care vrei să conduci acel portofoliu și acel minister”, a mai spus oficialul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`