Ștefan Florescu (PMP), după scandalul privind planșeul Unirii: Dacă Nicușor Dan nu acționează precum dumnealor, asta nu înseamnă că nu-l doare de cetățeni. Dacă respecți legea, trebuie să aștepți să-ți iei toate avizele (VIDEO)

Publicat: 15 10. 2024, 16:28
Actualizat: 15 10. 2024, 16:29
Foto: Ștefan Florescu / Facebook

Ștefan Florescu, președintele PMP Sector 6, a vorbit în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, despre scandalul dintre Nicușor Dan și Daniel Băluță, privind planșeul Unirii.

Florescu este de părere că, în acest caz, s-a greșit intenționat, la comandă. De asemenea, a mai subliniat și faptul că trebuie respectată legea, iar acest lucru înseamnă să aștepți să îți iei toate avizele.

„Dacă respecți legea, trebuie să aștepți să-ți iei toate avizele”

Președintele PMP Sector 6 a fost întrebat ce crede că s-a întâmplat în acest caz, dacă a fost o eroare ori un aranjament, mai degrabă, premeditat.

“Eu cred că numai cine nu muncește nu greșește, dar de data asta cred că s-a greșit intenționat, la comandă. Nu poți să vii să … vorba aia, sunt primari de sector, care cunosc administrație, bănuiesc că sunt de atâția ani în administrația publică locală și cred că cunoșteau foarte bine legea. Nu înseamnă că dacă domnul primar Nicușor Dan nu acționează precum acționează dumnealor, asta nu înseamnă că nu-l doare de cetățeni. Dar dacă respecți legea, trebuie să aștepți să-ți iei toate avizele. Dumnealui a făcut pasul în 2022, a făcut un protocol între Primăria Generală a Capitalei și Primăria Sectorului 4, numai că Primăria Sectorului 4 a fost puțin în offside și cred că a mers pe o cale mai directă, ca să poată să șunteze puțin Primăria Generală a Capitalei și și-a scos o autorizație de construire de la Primăria Sectorului 3, ilegală, fără a prezenta toate avizele necesare în urma căreia trebuia să-și ridice autorizația de la Primăria Capitalei.

Acest planșeu este administrat astăzi de ALPAB prin Primăria Generală și, practic, niciodată planșeul respectiv n-a fost nici la primăria de sector, a sectorului 3, și nici măcar la Apele Române. Deci clar, Primăria Generală este de drept proprietarul acestui planșeu”.