Cine este Ştefan Băişanu, propunerea pentru Relaţia cu Parlamentul: Prins cu 142 km/h, deputatul ALDE a iniţiat un proiect de lege pentru ca şoferii să aleagă când să le fie suspendat permisul

Cine este Ştefan Băişanu, propunerea pentru Relaţia cu Parlamentul: Prins cu 142 km/h, deputatul ALDE a iniţiat un proiect de lege pentru ca şoferii să aleagă când să le fie suspendat permisul
Foto: Facebook

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri că a găsit 3 membri ALDE care au ales să vină în guvern pentru a ocupa locurile rămase libere după decizia lui Tăriceanu de a scoate partidul de la guvernare.

Printre aceştia se numără şi deputatul Ştefan Băişanu, care este propunerea Viorică Dăncilă pentru ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul.

Acesta stă în spatele unui proiect de lege controversat prin care șoferii pot alege perioada de suspendare a permisului auto, potrivit faptei contravenționale pe care a săvârșit-o, într-un interval de un an de la data contravenției.

În expunerea de motive, deputatul ALDE notează că de această lege ar beneficia șoferii care „pentru o încălcare minoră a unei reguli de circulație nu mai pot lucra și rămân fără pâine”.

„Sunt de părere că la nivel național avem o problemă mare legată de suspendarea permiselor de conducere ale șoferilor. Îmi exprim speranța că această inițiativă legislativă va găsi susținători indiferent de doctrina politică, drept pentru care vă supun această propunere legislativă spre dezbatere și adoptare”, susține Alexandru Băișanu în expunerea de motive a proiectului.

Ironic sau nu, la două luni după iniţierea acestui proiect, Băişanu a fost prins în timp ce gonea cu 142 km/h având permisul de conducere suspendat tot pentru viteză. Ca urmare a acestei fapte, Băişanu s-a ales cu un dosar penal instrumentat de Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi riscă o pedeapsă cuprinsă între şase luni şi trei ani de închisoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`