Statutul cadrelor militare, raport favorabil de la Comisia de apărare a Senatului

Publicat: 09 04. 2013, 14:06
Foto: mediafax.ro

Senatorii au adoptat, marți, actul normativ de modificare a Legii 85/2005 privind statutul cadrelor militare. Astfel, militarii pot fi menţinuţi în activitate după împlinirea vârstei de pensionare până la vârsta de 60 de ani, cu aprobarea conducerii instituţiei, în funcţie de nevoile de încadrare.

Proiectul a fost aprobat cu 103 voturi “pentru”, 28 “împotrivă” și 3 abțineri.

Potrivit proiectului, pensionarea cadrelor MApN şi MAI se va face gradual – generalii cu o stea se vor pensiona la vârsta de 56 de ani, cei cu două stele la 57 de ani, cei cu trei stele la 58, iar generalii cu patru stele la 59 de ani, scrie Mediafax.

Preşedintele Comisiei de apărare a Senatului, Corneliu Dobritoiu, a menţionat, în timpul dezbaterilor, că serviciile speciale precum STS, SPP, SRI vor funcţiona în baza Legii 80, care prevede pensionarea la 60 de ani, iar prelungirile se vor face în funcţie de ierarhia care subordonează acele instituţii.

Preşedintele Traian Băsescu, a cerut, joi, 21 martie, reexaminarea Legii privind statutul cadrelor militare. Șeful statului invoca 6 aspecte pentru care cere reexaminarea legii și reîntoarcerea acesteia în Biroul Permanent. (Detalii AICI)