Newsweek România: Soțul Elenei Lasconi, angajat consilier USR în Parlament după ce ea a ajuns primar. De la 700 de lei pe lună, a ajuns să încaseze 6.300 de lei

Newsweek România: Soțul Elenei Lasconi, angajat consilier USR în Parlament după ce ea a ajuns primar. De la 700 de lei pe lună, a ajuns să încaseze 6.300 de lei
Elena Lasconi, președinta USR. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Teodor Cătălin Georgescu, soțul Elenei Lasconi, a ajuns consilier USR în Parlament în 2021, la un an după ce soția sa a devenit primar în Câmpulung. Iar dacă în 2019 câștiga, ca avocat, doar 700 de lei pe lună, în 2000 n-a avut niciun venit, iar în 2021, consilier USR în Parlament fiind, avea deja un salariu de 6.300 lei/lună, susține Newsweek România.

Soțul Elenei Lasconi a ajuns consilier USR în Parlament după ce ea a devenit primar

Elena Lasconi, acum șefa USR și candidata partidului la prezidențiale, a câștigat alegerile pentru Primăria Câmpulung în 2020. Un an mai târziu, soțul ei, Teodor Cătălin Georgescu, a fost angajat pe bază de CV drept consilier USR în Parlament, pe un salariu net de 6.300 lei/lună. Mai mult, el pare să conducă departamentul juridic al grupului USR din Camera deputaților, susține sursa citată.

Asta deși, scrie Newsweek România, acesta a fost un avocat slab, cu clienți puțini. În 23 de ani de activitate ca jurist, numele Teodor Cătălin Georgescu apare în 13 procese, din care câteva îl privesc personal. Așa se face că, potrivit declarațiilor de avere ale Elenei Lasconi, soțul ei a câștigat în 2019 doar 700 de lei pe lună, iar în 2020 n-a avut niciun venit, putând fi asimilat cu un șomer.

Newsweek România precizează că Elena Lasconi nu a răspuns întrebărilor trimise, iar soțul ei a refuzat dialogul.

Ce spune USR despre funcția pe care o deține soțul Elenei Lasconi

USR a transmis, pentru Newsweek România, faptul că „Teodorescu coordonează documentarea juridică pentru formularea plângerilor legate de neconstituționalitatea anumitor proiecte legislative”.

„Domnia sa a fost ales în baza experienței profesionale, una de 23 de ani, potrivit datelor din CV. Întregul grup parlamentar USR primește asistență juridică din partea domniei sale, verifică validitatea juridică a documentelor redactate, oferă soluții legislative pentru situații apărute în practică, indiferent de temă, care ulterior pot fi transformate în proiecte de lege.

Domnia sa, la fel ca toți membrii USR (el este membru USR) a primit via e-mail la momentul respectiv anunțul cu posturile pentru care USR caută specialiști în interiorul partidului. A fost un anunț deschis, la care orice membru USR a putut aplica. După două luni a fost luată decizia de angajare, în baza CV-ului profesional”, a mai susținut Biroul de presă al USR.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - Care sunt destinațiile ideale de vacanță pentru luna octombrie? Sunt la prețuri accesibile și turiștii se pot bucura de o vreme ideală
23:53 - Kelemen Hunor: Ciolacu s-a dus la Ursula von der Leyen cu Negrescu şi s-a întors cu Mînzatu / Iohannis poate merge pe urmele lui Iliescu la Senat. ”Stabilitate” înseamnă să găseşti o rezolvare şi pentru domnul preşedinte
23:24 - Cum trebuie să ne pregătim calorifele pentru sezonul rece. Când și cum trebuie să le desfundăm corect
23:02 - Care sunt cele mai ciudate experiențe pe care le-au trăit angajații room-service cu clienții. Cele mai ciudate cerințe ale turiștilor
22:31 - Ce speculații sunt cu privire la exploziile din Liban. Mii de membri ai grupării Hezbollah au fost răniți, după ce în aparatele pe care le purtau s-a declanșat o cantitate mică de explozibil (VIDEO)
22:26 - Elena Lasconi, explicații despre studiile sale: Am terminat cu 9,20, dar nu m-am bătut cu pumnul în piept că am făcut ASE-ul. A fost greu, și cu job, și cu copil. Sunt mândră! (VIDEO)
22:18 - Elena Lasconi, despre portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Ciolacu spunea că o să avem ceva serios pe economie. Este singurul mandat care nu are nicio putere de decizie la nivelul UE (VIDEO)
22:01 - Un municipiu din Vâlcea ar putea intra în stare de alertă din cauza gunoaielor. Deșeurile nu au mai fost ridicate de o săptămână
21:48 - Elena Lasconi, despre motivele pentru care au eșuat negocierile cu Forța Dreptei, PMP și Reper: Nu a fost vorba de orgolii. A fost vorba de cererile pentru locurile de parlamentari, care erau nejustificate (VIDEO)
21:43 - Elena Lasconi: Îl apreciez pe Nicușor Dan și-i mulțumesc foarte mult / Nu uit atacurile mizerabile ale PNL la adresa lui. Și el tot a reușit să fie aplaudat la Congresul PNL și să ridice sala în picioare (VIDEO)