Sorina Pintea, când a aflat că va primi șpaga de 120.000 de lei: „Super tare!” (VIDEO)

Sorina Pintea, când a aflat că va primi șpaga de 120.000 de lei: „Super tare!” (VIDEO)
Foto: Hepta.ro / Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Apar noi detalii în cazul şpăgii din Baia Mare, în care este implicată Sorina Pintea. În referatul întocmit de procurorii DNA sunt prezentate informaţii despre modul în care s-a negociat mita pe care fostul ministru al Sănătății ar fi cerut-o pentru acordarea unui contract. Astfel, Pintea ar fi cerut majorarea șpăgii până la 10% din valoarea contractului, iar când i s-a spus că va primi a doua tranșă a contractului, a exclamat: „Super tare!”. În referatul DNA, anchetatorii prezintă o cronologie a presupuselor fapte, o mică parte din interceptările efectuate şi argumentele legale pentru cea mai dură măsură preventivă, informează B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Referatul întocmit de procurorii DNA în cazul Sorinei Pintea poate fi citit AICI.

„Din comunicarea purtată în biroul SORINEI PINTEA de aceasta și de suspectul , rezultă fără dubiu, faptul că SORINA PINTEA cunoștea foarte bine, nu doar că în punga neagră cu inscripția „” primită de la se aflau bani, ci și cuantumul exact al acestei sume. Totodată, în comunicare SORINA PINTEA spune clar că ea nu a fost de acord cu un procent de 3% din contract și recunoaște că a propus un procent de 7% din contract, procent care de altfel a și fost adus la cunoștință de intermediarul lui cu ocazia întalnirii din data de 26.02.2020 ce a avut loc între cei doi la sediul , fapt ce demonstrează din nou de la cine a plecat cererea ce a condus la primirea acestor sume de bani necuvenite, și anume de la SORINA PINTEA”, se arată în referatul întocmit de procurorii DNA.

Potrivit, documentului Pintea „a exclamat chiar „super tare!” după ce a aflat că i-a trimis 120.000 de lei, respectiv „perfect”, după ce a aflat că a fost de acord cu remiterea procentului de 7% din contract”.

Lucrurile s-au derulat repede în acest dosar, pentru că procurorii DNA au început cercetările relativ recent, la începutul acestui an, practic după ce Sorina Pintea ar fi încasat prima tranșă din cele două ale mitei pentru care este cercetată acum în arest preventiv.

„-a primit de la suspectul suma de 10.000 de euro în BAIA MARE în luna decembrie 2019 care proveneau de la SRL,

-a primit de la suspectul suma de 120.000 de lei în sediul Spitalul Județean de Urgență ,,Dr. Constantin Opriș” Baia Mare în data de 28.02.2020, care i-au fost dați anterior, în data de 27.02.2020 de , administrator SC SRL și persoană apropiată de conducerea SRL, sume de bani care nu i se cuveneau acesteia, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite”, au mai subliniat procurorii.

Denunțătorul, omul de afaceri care obținuse un contract cu Spitalul Județean din Baia Mare în valoare de 2.300.000 de lei și care era interesat să obțină, în continuare, plata la timp a facturilor – a mers la DNA și a spus că prin intermediul unui complice, Sorina Pintea i-ar fi cerut, în decembrie anul trecut, 10.000 de euro și că îi cerea în continuare bani, până la 7 la sută din valoarea totală a contractului.
Imediat, complicele a fost luat la audieri, unde acesta a recunoscut că într-adevăr ar fi implicat și fostul ministru al Sănătății. A acceptat, din câte se pare, să coopereze cu procurorii, pentru că la dosar sunt depuse interceptări ale unor discuții purtate exact înainte de momentul flagrantului care o are în centru pe Sorina Pintea. Banii ar fi fost transmiși înseriați, conform procedurii, și s-a realizat flagrantul, apoi a urmat reținerea.

În referatul întocmit de anchetatori, aceştia prezintă şi argumentele legale pentru cea mai dură măsură preventivă:

„Luarea măsurii arestarii preventive este în interesul bunei desfășurari a urmăririi penale, întrucat în cauza se impune efectuarea în continuare printre altele, a următoarelor activitaţi: audierea de martori, analiza înscrisurilor ridicate cu ocazia perchezițiilor domiciliare, redarea altor convorbiri telefonice relevante etc.

Privarea de libertate a inculpatei PINTEA SORINA este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică”.

Vă reamintim că Tribunalul București a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea. Decizia nu este definitivă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`