Sorin Roșca Stănescu, nou atac la Victor Ponta: Guvernul are practici periculoase (VIDEO)

Publicat: 31 07. 2013, 13:53

Sorin Roșca Stănescu (PNL) a lansat o atenționare cu privire la practicile Guvernului condus de Victor Ponta, prin intermediul unui comunicat de presă.

Atrag din nou atenția asupra unor practici dăunătoare și periculoase pentru democrație, de care se face vinovat, în mod constant, Guvernul USL condus de premierul Victor Ponta. Mă refer la respingerea cvasigenerală a proiectelor de legi inițiate de parlamentari ai diferitelor partide. În urmă cu o săptămână, Guvernul Ponta a dat aviz negativ pentru nu mai puțin de 19 proiecte de legi, neexistând nicio situație de aviz favorabil. În ultima ședință de Guvern, care a avut loc marți, 30 august, Guvernul Ponta a avizat negativ alte 18 proiecte de acte normative. Într-un singur caz, cel de-al 19-lea, precizându-se că soluția ar urma să fie dată de Parlament”, afirmă Roșca Stănescu în declarația sa politică.

În fiecare ședință de guvern sunt respinse sistematic toate inițiativele parlamentare, toate proiectele de legi făcute de parlamentari, în jur de 15-20 săptămânal. Închipuiți-vă câte proiecte scriu parlamentarii. La Guvern, într-un ritm amețitor toate primesc aviz negativ, după care urmează automat avizul negativ din comisii. Și așa toată munca Parlamentului se duce de râpă și în schimb Guvernul face ordonanțe de urgență. Este anormal, este antidemocratic”, a explicat Sorin Roșca Stănescu la B1 TV.

Totodată, acesta avertizează Guvernul că ar putea să se confrunte în viitor cu un ”boicot explicit al parlamentarilor”.

Dacă Guvernul Ponta persistă în asemenea practici, ar putea să se vadă confruntat, în viitor, nu numai cu un boicot tacit, ci chiar cu un boicot explicit al parlamentarilor”, a subliniat național-liberalul.

De ce să se mai ducă parlamentarii la serviciu dacă toată munca lor se duce de râpă în felul ăsta?”, a arătat senatorul PNL.

În luna mai, Sorin Roșca Stănescu a mai făcut câteva declarații împotriva premierului Victor Ponta, declarații care aproape au dus la ruperea Uniunii Social Liberale.

Sorin Roșca Stănescu: Guvernul are practici periculoase

Embed: