Sorin Roșca Stănescu: Miniștrii PNL să nu mai dețină funcții de conducere în partid

Publicat: 01 02. 2013, 16:23

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu este de părere că partidul trebuie să ia o decizie politică majoră la congresul din februarie, prin care miniștrii formațiunii politice să nu mai dețină funcții de conducere în partid.

„Pentru PNL, care urmează să aibă şi un congres prin care îşi va stabili politica pe termen lung, ar fi nu numai vitală, dar şi oportună o decizie politică majoră. Aceea ca miniştrii săi fie să nu deţină deloc funcţii de conducere în partid, pentru a nu putea decide atitudinea parlamentarilor, fie, în măsura în care vor deţine asemenea funcţii, să se autosuspende sau să fie suspendaţi pe toată durata mandatului”, a scris vineri senatorul liberal pe blogul său.

Sorin Roșca Stănescu amintește și despre raportul dintre Parlament și Guvern și afirmă că  „într-o democraţie puternică, cum ar putea fi acum cea din România, şi într-un stat de drept care se respectă, respectând autoritatea instituţiilor sale fundamentale, Parlamentul trebuie să deţină rolul principal nu numai de legiuitor, ci şi de control”.

„Indiferent cât de puternică este majoritatea sau poate tocmai fiindcă este foarte puternică, Parlamentul va fi pur şi simplu un instrument castrat, dacă el se va afla, într-o formă sau alta, sub controlul Executivului şi dacă nu se va întâmpla invers”, adaugă Sorin Roşca Stănescu.