Sorin Roşca Stănescu, acuzații de spălare de bani la adresa lui Traian Băsescu. Președinția: Minciunile senatorului, expresie a mizeriei morale în care se zbate

Sorin Roşca Stănescu, acuzații de spălare de bani la adresa lui Traian Băsescu. Președinția: Minciunile senatorului, expresie a mizeriei morale în care se zbate

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a lansat acuzații grave la adresa preşedintelui Traian Băsescu. Liberalul pretinde că, în campania din 2004, şeful statului ar fi spălat peste 7 milioane de euro, împreună cu Theodor Stolojan.

Acuzaţiile vin la scurt timp după ce premierul Victor Ponta îl ameninţa pe preşedinte că nu va pleca acasă de la Cotroceni, după încheierea mandatului. Iar Adrian Năstase spunea pe 4 noiembrie, chiar de ziua lui Băsescu, că nu îi urează nimic, pentru că este convins că va primi ceea ce merită

„Niciodată nu este prea târziu ca Traian Băsescu şi Theodor Stolojan şi, dacă este cazul, şi alte persoane vinovate să răspundă pentru încălcări grave ale legislaţiei penale. Reamintesc faptul că într-un dosar extrem de dubios, intitulat >, Adrian Năstase, împreună cu alte persoane, a fost condamnat la închisoare în baza unor probe indirecte şi într-un dosar în care, dacă sumele vehiculate ar fi reale, ele sunt infinit mai mici decât acei 7 milioane USD, manipulaţi în numele Alianţei D.A”, aşa au sunat acuzaţiile făcute de senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu la adresa preşedintelui Traian Băsescu.

În replică, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu, Bogdan Oprea, a declarat că minciunile pe care Sorin Roşca Stănescu continuă să le propage în spaţiul public sunt „o expresie concludentă a mizeriei morale în care se zbate”

„Domnul Sorin Roşca-Stănescu îşi continuă dezinformarea publică într-un stil care i-a adus un renume deloc de invidiat pe vremea când lucra ca director de ziar. Minciunile pe care continuă să le propage în spaţiul public, în emisiuni de televiziune şi de la tribuna Senatului României, sunt o expresie concludentă a mizeriei morale în care se zbate domnul senator Sorin Roşca-Stănescu”, a declarat Oprea pentru Mediafax.

Potrivit acestuia, președintele i-a intentat deja proces senatorului liberal, dosar care se află pe rolul Judecătoriei Sectorului 2 din Bucureşti.

„Domnul preşedinte Traian Băsescu respinge categoric toate aceste acuzaţii şi le etichetează ca fiind mincinoase şi specifice unui om cu moralitatea domnului Sorin Roşca-Stănescu. Un individ ca Sorin Roşca-Stănescu strecurat în clasa politică românească nu are cum să facă nici mai bun, nici mai credibil Parlamentul României”, mai arată Bogdan Oprea.

Vorbele senatorului liberal vin la două zile după ce fostul premier Adrian Năstase îi imputa lui Traian Băsescu dosarul Zambaccian.

„4 noiembrie 2005, o zi specială. Nu mai e Morar să deschidă un nou dosar. Deci iată că Dosarul Zambaccian reprezintă una dintre ofrandele care au fost oferite la un moment dat. În 2005 asta s-a întâmplat, cadoul pe care i l-a oferit Morar a fost autosesizarea sa cu acest dosar”, a declarat Adrian Năstase.

Şi premierul Victor Ponta a lansat ameninţări la adresa şefului statului.

„Domnia sa ştie că pleacă și probabil nu pleacă chiar acasă, o mai pleca și el la vreun tribunal pe undeva”, a declarat primul ministru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)