Sorin Grindeanu: Săptămâna viitoare va fi atinsă borna de 1.000 km de autostradă (VIDEO)

Sorin Grindeanu: Săptămâna viitoare va fi atinsă borna de 1.000 km de autostradă (VIDEO)
Foto: Sorin Grindeanu / Facebook

Sorin Grindeanu (PSD), ministrul Transporturilor, a declarat, marți, că săptămâna viitoare va fi dat în circulaţie lotul Nuşfalău – Suplacu de Barcău din Autostrada Transilvaniei și, astfel, va fi atinsă borna de 1.000 de kilometri de autostradă.

Marți, Grindeanu și premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, au făcut o vizită de lucru pe loturile 1 şi 2 din Autostrada Ploieşti – Buzău, Mizil.

Grindeanu: Vom atinge borna de 1.000 km de autostradă

„Până la finele lui 2024, minim 250 km de autostradă (vor fi daţi în circulaţie). Cred că săptămâna viitoare vom atinge borna de 1.000 deoarece se dă în circulaţie lotul de la Nuşfalău la Suplacu de Barcău, pe Autostrada Transilvaniei, şi atingem această bornă”, a declarat Sorin Grindeanu.

Cât despre lucrările pe șantierul vizitat, ministrul a spus că pe lotul Mizil – Pietroasele e o întârziere, dar se aşteptată ca ritmul să crească.

„Pe al doilea lot, Mizil – Pietroasele, există o zonă de întârziere pe jumătatea care e în construcţie cu compania bulgară. Şi acolo au fost blocaje, şi aici le-am dat termen ca într-o lună să văd un ritm crescut. (…)

Au fost depăşite toate obstacolele şi unele dintre ele nu au fost din vina companiilor. Unele proiecte au fost făcute din birou, iar aceste lucruri se văd în faza de execuţie. (…) Aceleaşi probleme le-am avut şi pe lotul celălalt, dar au fost depășite. De aceea, mă aştept ca în următoarea lună ritmul să fie unul sporit. Nu e o problemă de bani”, a explicat Sorin Grindeanu.

Acesta a invocat și un obiectiv pentru 2024: „Ideea e ca la anul, de la Craiova, cel puţin pe această variantă sudică, până la Constanţa să se poată circula pe autostradă”.

Totodată, ministrul Transporturilor a mai ținut să precizeze că prin reducerea celor 2,1 miliarde de euro din PNRR, nu s-a pierdut „niciun euro” pe zona de transporturi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul
17:38 - Lăsați Ucraina să lovească în inima Rusiei, le cere Parlamentul European statelor UE într-o rezoluție adoptată joi