Sorin Grindeanu, despre autostrada Pitești-Sibiu: În jurul datei de 1 decembrie vom da în circulație primii 15 km (VIDEO)

Sorin Grindeanu, despre autostrada Pitești-Sibiu: În jurul datei de 1 decembrie vom da în circulație primii 15 km (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Transporturilor a anunțat, joi, într-o conferință de presă, că în jurul datei de 1 decembrie vor fi dați în circulație primii 16 kilometri din autostrada Pitești-Sibiu.

Ce a spus Sorin Grindeanu despre autostrada Sibiu-Pitești

Ministrul Transporturilor a vizitat joi dimineață două șantiere.

„În această dimineaţă am mai fost pe două şantiere, pe lotul 5 de la Piteşti la Curtea de Argeş, din celebra autostradă Piteşti-Sibiu, data de finalizare a acelui tronson este finalul anului 2025. Eu vă spun că în această toamnă, în jurul datei de 1 decembrie, vom da în circulaţie primii 16 km de autostradă spre Curtea de Argeş, urmând ca diferenţa să fie gata în primăvară. Acolo lucrurile sunt devansate ca lucrări şi stăm foarte bine”, a declarat Sorin Grindeanu.

„Am oprit şi la lotul 4 de aici care face legătura în autostrada A1 şi pot să vă spun şi un calendar legat de darea în circulaţie: între 15 şi 20 noiembrie se vor da, pe lotul 4, primii 20 de km, de la km 88, unde se termină acum, până la km 108, descărcarea de la Albota, urmând ca diferenţa de la Albota până în A1 să fie terminată pe finalul anului, dar am zis că dacă sunt gata 20 km nu are rost să stăm şi să nu îi dăm în circulaţie. Aici, după 25 noiembrie se va circula pe cei 17-18 km. Felicit constructorul care a luat această lucrare unde progresul era până în 50% şi a reuşit să facă într-un an ce ceilalţi nu au făcut în patru ani”, a mai spus oficialul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:02 - Fiica Oanei Roman are salariu la 10 ani. Din ce își câștigă banii
21:56 - Avocații lui Nelu Tătaru, după perchezițiile din biroul de la spitalul din Huși: Au durat mai mult de șapte ore. Nu s-a găsit nicio bancnotă / S-a găsit o găină, nu s-au găsit ouăle. Nu era găina din anchetă (VIDEO)
21:54 - Mihai Ghigiu, despre referendumul lui Nicușor Dan: “În Consiliul General, PSD va vota pentru acest referendum/ Guvernul nu va da OUG” (VIDEO)
21:52 - 10 alimente cu „zero calorii”, recomandate persoanelor care vor să piardă din greutate
21:24 - Raluca Turcan, despre schema nou-lansată pentru industria cinematografică: Statul ungar a câștigat 1,2 miliarde de euro în urma unei scheme similare. Noi anticipăm în perioada următoare peste 370 de milioane de euro (VIDEO)
21:24 - Cât costă un abonament la sală în România. Sunt mai scumpe decât în Vest
21:23 - Poliția Română a confirmat că cei trei copii dați dispăruți au fost depistați alături de tatăl lor în Serbia: „La acest moment, minorii sunt în afara oricărui pericol”
21:02 - Sondaj CURS: Patru candidați cu șanse să intre într-un tur 2 împotriva lui Marcel Ciolacu la prezidențiale. PSD și PNL, pe primele poziții la parlamentare
20:58 - Ce mesaj a postat Liam Payne cu o oră înainte să moară. A căzut de la etajul 3 al unui hotel
20:57 - Raluca Turcan, despre referendumul lui Nicușor Dan: Să dăm o Ordonanță de Urgență, să fie secțiile de votare suprapuse și să sprijinim o consultare a bucureștenilor, care este necesară pe niște chestiuni foarte importante (VIDEO)