Sorin Grindeanu: Cine nu se prezintă sau votează invers la moţiune nu mai face parte din echipa PSD

Publicat: 30 08. 2020, 15:02

Sorin Grindeanu a declarat, duminică, într-o conferință de presă, că parlamentarii PSD care nu se prezintă sau ”votează invers” la moţiunea de cenzură de luni, nu mai fac parte din Partidul Social Democrat (PSD).

Sorin Grindeanu: Eu am convingerea că această moţiune de cenzură va trece

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a fost întrebat câţi parlamentari din cadrul partidului din care face parte vor fi în plen la votul pe moţiune, acesta răspunzând că vor fi toți.

”Cine nu se prezintă mâine sau votează invers, dacă nu există o cauză obiectivă, înseamnă că nu mai face parte din echipa PSD. Vreau să fiu cât se poate de clar din acest punct de vedere”, a adăugat el.

Mai mult, Sorin Grindeanu a afirmat că PSD se bazează ”sută la sută” pe parlamentarii partidului și el are convingerea că mâine moţiunea de cenzură va fi votată şi va trece.

Victor Ponta: Aici nu există PNL sau PSD, aici e un blat. Deja s-a negociat rezultatul moţiunii: Rămânem cu Orban

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a acuzat, duminică, la lansarea candidaţilor Pro România în judeţul Ilfov pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020, PNL și PSD de blat, afirmând că ”s-a negociat rezultatul moţiunii”.

”Şi blaturile sunt foarte mari. Aici nu există PNL sau PSD, aici e un blat. Din păcate, ca să vă dau o veste proastă, blatul se duce mai departe, până la Parlament. Vă daţi seama că deja s-a negociat rezultatul moţiunii de mâine şi chiar dacă noi toţi, cei de la Pro România, o să votăm moţiunea de mâine, deja rezultatul cred că s-a şi scris, s-au numărat şi voturile. Nu se întâmplă nimic mâine, rămâne cu Orban şi cu gaşca foarte bine finanţată din Ilfov”, a spus Victor Ponta.

În urma afirmațiilor, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat că declarațiile privind blaturi sau înțelegeri oculte sunt neserioase și nu țin loc de vot”.

”Parlamentarii PSD vor vota mâine moțiunea de cenzură! Guvernul Orban trebuie să plece, a produs deja mult prea mult rău.

Mă aștept ca și partenerii noștri să fie serioși și parlamentarii lor să voteze pentru demiterea acestui guvern.

Declarațiile privind blaturi sau înțelegeri oculte sunt neserioase și nu țin loc de vot”, a menționat el.

Moțiunea de cenzură, votată luni în Parlament

Amintim că moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului PNL va fi dezbătută și votată luni, 31 august, de la ora 14:00.

Intitulată ”Guvernul PNL de la pandemie la pande-mită generalizată”, moțiunea a fost semnată de 205 parlamentari, dar are nevoie de un minim de 233 de voturi pentru a trece.

Votul are loc deși Guvernul a sesizat Curtea Constituțională cu privire la un posibil conflict juridic între instituții, iar CCR nu s-a pronunțat încă.

„Noi am sesizat Curtea Constituțională nu pentru că ne-ar fi frică de o astfel de moțiune de cenzură, ci pentru a opri un astfel de abuz de interpretare a Constituției, în sensul în care s-ar putea depune o moțiune de cezură într-o sesiune parlamentară convocată în mod extraordinar de către o majoritate parlamentară efemeră”, explicase Ionel Dancă, într-o intervenție telefonică pentru B1 TV.