Sorin Frunzăverde: Situația din Algeria este o reacție la intervenția franceză din Mali, situația e mult mai complicată

Publicat: 21 01. 2013, 10:12

Vicepreședintele PNL Sorin Frunzăverde a declarat luni, la Palatul Parlamentului, că luarea de ostatici din Algeria este o reacţie la intervenţia franceză în Mali, acţiune la care şi statul român este posibil să ia parte.

În acest moment situația din Mali este mult mai complicată decât la prima vedere. Atacul din Algeria nu a fost îndreptat împotriva localnicilor. A fost un soi de represalii la intervenția franceză în Mali, a fost o reacție la intervenția franceză. O posibilă intervenție a noastră în Mali, care va fi stabilită de Consiliul Suprem de Apărare a Țării trebuie să aibă în vedere și bugetarea corespunzătoare. În proiectul de buget, MInisterul Apărării are alocat 1 miliard de euro, ceea ce este foarte puțin, departe de cei 2-3% din PIB”, spune Frunzăverde.

Vicepreședintele PNL afirmă că nu se poate da vina pe Ministerul de Externe pentru tragedia de la In Amenas.

Nu cred că responsabil de această situație neplăcută a fost Ministerul de Externe, ei nu au reușit să comunice cu partenerii algerieni”, a completat Sorin Frunzăverde.

Liderii PNL se reunesc luni pentru convocarea Delegaţiei Permanente a Partidului Naţional Liberal.

Convocarea delegaţiei are drept scop stabilirea congresului extraordinar care ar urma să aibă loc la sfârşitul lunii februarie.

Totodată  vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a precizat că în cadrul Delegaţiei Permanente vor fi luate deciziile finale şi în cazul propunerilor de excludere din partid a primarului de Baia Mare Cătălin Cherecheş, dar şi a deputatului Octavian Bot.

Sorin Frunzăverde, despre situația din Algeria

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf

Embed: