Sorin Frunzăverde explică motivele demisiei din PDL: „Opinia mea diferă de cea a conducerii partidului”

Publicat: 28 03. 2012, 12:14

Fostul prim-vicepreședinte al PDL, Sorin Frunzăverde, a explicat miercuri motivele demisie sale din partid și decizia de a deveni membru PNL, din partea căruia va candida la funcția de președinte al CJ Caraș-Severin.

Acesta a declarat că opțiunea sa și a altor colegi democrat liberali din punctul de vedere al dezvoltării României  diferă de ce a conducerii PDL.

„În 24 noiembrie 2010 am făcut mai multe afirmaţii în legătură cu provocările pe care PDL le avea de suportat  la vremea respectivă. Am spus atunci că problemele principale sunt legate de haosul administrativ, vrajba politică şi statul poliţienesc care sufocă economic România. Acestea sunt principalele motive pentru care azi vorbim de sărăcirea populaţiei. Se pare că opinia mea diferă de cea a mulți membri PDL. Deși am sugerat să elaborăm un buget descentralizat pe 2012, nu s-a întâmplat nimic. Cred că opțiunea pe care eu și o parte dintre colegii mei o avem legat de dezvoltarea României, de care suntem responsabili, diferă fundamental de opțiunea conducerii PDL”
, a declarat Frunzăverde.

Fostul democrat liberal a arătat că toate propunerile sale nu mai pot fi abordate în PDL, adăugând că nu crede că anumite probleme mai pot fi rezolvate în partid.

„Este adevărat că am discutat în toți acești ani cu o serie de lideri din celelalte partide importante, cu liderii USL de exemplu, și cred că există la nivelul clasei politice resursa necesară de a institui un dialog real între putere și opoziție. Cred că există resurse pentru a reașeza România în normalitate prin dialog între diverse formațiuni politice, să evităm vrajba politică. Statul poliţienesc sufocă antreprenorial orice iniţiativă. Ne e frică să vorbim la telefon. Telefoanele ne sunt ascultate şi nu mă refer la presă
. Nu am intenția să destructurez PDL-ul. Nu cred că tot ceea ce v-am spus mai poate fi abordat și rezolvat din nefericire din interiorul PDL. Cred într-o construcție de dreapta, numai că nu mai cred că toate problemele se mai pot rezolva în interiorul PDL”, a mai spus Frunzăverde.

Sorin Frunzăverde, despre demisia din PDL

http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_17315').select();" id="embed_text_17315" />

„Ca atare voi candida pentru funcția de presedinte al CJ Caraș-Severin din partea USL ca membru al PNL”, a adăugat Acesta.

Întrebat dacă a avut vreo discuție cu membrii PDL înainte de a pleca din partid, Sorin Frunzăverde a declarat că întradevăr nume importante au încerca să-l convingă să nu facă această schimbare.

„Nume importante din PDL au încercat să ma convingă să nu am această abordare. Le-am explicat că ceea ce spun eu astăzi aici nu e prima dată. Despre aceste teme eu vbesc de 4 ani de zile.  Efectiv, din punctul de vedere al principiilor pe care le-am etalat între ale mele și ale lor nu mai este concordanță. USL este o alianță conjuncturală”, a mai spus Frunzăverde.

Sorin Frunzăverde explică motivele demisiei din PDL

http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf

Embed: " />