Sorin Frunzăverde, ales vicepreşedinte al PNL: Sunt onorat să mă alătur acţiunii politice de dreapta a liberalilor

Publicat: 07 04. 2012, 11:34
Foto: m.evz.ro

Sorin Frunzăverde a fost ales, sâmbătă, la Congresul PNL, în funcţia de vicepreşedinte al formațiunii liberale, cu o largă majoritate de voturi, fiind înregistrate şi patru voturi „împotrivă”, precum şi nouă abţineri.

Propunerea privind alegerea fostului democrat-liberal în funcţia de vicepreşedinte al PNL a fost supusă votului delegaţilor la congres de către liderul partidului, Crin Antonescu.

În numele BPC, propun modificarea articolului 73, alineatul 2 din statutul PNL, referitor la Biroul Politic Central, urmând a se modifica în sensul creșterii numărului de vicepreședinți de la 15 la 16”, a spus liderul PNL.

Antonescu a precizat că face această propunere cu convingerea că şi cei care ar mai avea o îndoaială se vor convinge că Sorin Frunzăverde este „unul de-ai noştri”.

După ce a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al PNL, Sorin Frunzăverde s-a adresat participanţilor la congres, spunând că este onorat pentru modul în care a fost primit în partid.

Sunt onorat că am devenit membru PNL, pentru modul în care am fost primit la acest congres extraordinar şi special. Mă bucur că mi-aţi acordat ocazia să mă alătur acţiunii politice de dreapta pe care PNL a promovat-o cu consecvenţă de-a alungul anilor. Demersul meu a fost posibil pentru că astăzi congresul PNL a acceptat ca eu să fiu membru PNL şi să fac parte din conducere„, a spus Frunzăverde.

Fostul democrat-liberal a mai spus că înscrierea sa în PNL a fost posibilă şi datorită colaborării bune pe care a avut-o cu filiala Caraş-Severin a PNL.

Pentru cooptarea lui Frunzăverde în BPC s-au înregistrat 4 voturi „împotrivă” şi 9 abţineri. Fostul democrat-liberal devine astfel cel de-al 16-lea vicepreşedinte al PNL.

Deputatul Ludovic Orban este unul dintre cei patru liberali care au votat, sâmbătă, la Congresul PNL, împotriva alegerii lui Sorin Frunzăverde în funcţia de vicepreşedinte al partidului.