Sorin Cîmpeanu, pe B1 TV: Dacă în mod unanim elevii, părinții și profesorii solicită extinderea anului școlar încă din toamna anului 2021, suntem dispuși să luăm în considerare această variantă (VIDEO)
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a explicat că solicitarea publică privind extinderea duratei cursurilor în învățământul preuniversitar „coincide cu nevoia de recuperare a pierderilor generate de către predarea online”. Ministerul va propune extinderea perioadei începând cu septembrie 2022, însă „dacă în mod unanim elevii, părinții și profesorii solicită această extindere încă din toamna anului 2021, suntem dispuși să luăm în considerare această variantă”, a mai spus el, duminică, în cadrul Știrilor B1 TV prezentate de Dan Gabor.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
Ministrul Educației, pe B1 TV, despre extinderea anului școlar. Ce a declarat Sorin Cîmpeanu
Întrebat ce înseamnă mai exact inițiativa propusă și ce beneficii aduce, Sorin Cîmpeanu a precizat: „Există o solicitare publică de extindere a duratei cursurilor în învățământul preuniversitar. Această solicitare coincide cu nevoia de recuperare a pierderilor generate de către predarea online. În contextul în care durata anului școlar, durata cursurilor în România este sub media europeană, este o propunere de luat în considerare, însă pentru a adopta o astfel de propunere este nevoie de acordul profesorilor, elevilor și părinților. Dacă și numai dacă principalii parteneri de dialog social ai Ministerului Educației solicită extinderea anului școlar încă din anul 2021, în condițiile în care din februarie 2021 există un ordin de ministru prin care se stabilește structura anului școlar în urma consultării cu aceiași parteneri, Consiliul Național al Elevilor, FSLI, Federația Spiru Haret și Federația Asociațiilor de Părinți, dacă ajung la un consens și revin în mod unanim asupra calendarului aprobat în urma consultărilor încă de la începutul anului 2021, Ministerul Educației are disponibilitatea de a reveni asupra calendarului, subliniez, în sensul extinderii perioadei de cursuri cu o săptămână, spre exemplu, atrăgând însă atenția asupra deficitului de predictibilitate generat de această eventuală revenire”.
„Predictibilitatea trebuie să rămână un obiectiv major în sistemul de educație, mai ales acum, când perioada de criză sanitară a impus decizii multiple de schimbare într-un timp foarte scurt. Deci revenire – propune Ministerul Educației din septembrie 2022 extinderea perioadei, o să vedem cu cât, cât o să reiasă în urma consultărilor cu cei implicați, iar dacă în mod unanim elevii, părinții și profesorii solicită această extindere încă din toamna anului 2021, suntem dispuși să luăm în considerare această variantă”, a adăugat ministrul Educației, care a vorbit în aceeași intervenție și despre programul de ore remediale, și despre posibilitatea revenirii la o structură a anului școlar pe trimestre.