Sorin Cîmpeanu: Guvernarea va fi dusă la bun sfârșit. Atunci când dispare încrederea, funcționarea coaliției este afectată, dar nu până într-acolo încât să afecteze actul de guvernare (VIDEO)

Publicat: 25 09. 2024, 15:34
Foto: Guvernul României / Facebook

Senatorul PNL Sorin Cîmpeanu a vorbit despre tensiunile din coaliție, miercuri, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, și s-a arătat încrezător că „guvernarea va fi dusă la bun sfârșit”.

Sorin Cîmpeanu (PNL), pe B1 TV: Guvernarea va fi dusă la bun sfârșit

Întrebat despre tensiunile din coaliție cu privire la proiectul care i-ar fi permis președintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare din 1 decembrie, liberalul a spus: „Eu sunt absolut convins că guvernarea va fi dusă la bun sfârșit (…). După aceea, vom vedea. Sigur, depinde și de rezultatul alegerilor, depinde de foarte multe lucruri, dar eu sunt convins că nu va fi afectată guvernarea până la finele acestui mandat”.

„Cât privește discuția, dacă a avut sau n-a avut loc, între lideri au loc și discuții care nu apar în program. Data de 3 aprilie n-a fost menționată de nimeni, nu știu de unde a apărut. Chiar am căutat să aflu sursa, nu am identificat, de curiozitate, nu de altceva, cine a spus pentru prima oară (…) data de 3 aprilie, a avansat această dată. N-a existat”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

„Discuțiile se bazează pe încredere între parteneri. Atunci când încrederea dispare, îmi pare rău, eu sunt mai de modă veche, dacă îmi permiteți, și mă bazezi și foarte mult pe „gentlemen`s agreements”, dacă am o discuție cu cineva, mă aștept să fie respectată”, a continuat senatorul PNL.

Sorin Cîmpeanu: Atunci când dispare încrederea, funcționarea coaliției este afectată, dar nu până într-acolo încât să afecteze actul de guvernare

„Repet, cu tot respectul față de transparență și de nevoia de transparență, între lideri există discuții care rămân în cadrul privat, între primul ministru și Președinte există, de asemenea, discuții private, cred că înțelegem cu toții că nu trebuie date publicității în orice moment absolut orice fel de detalii, chiar dacă unii pot să nu fie de acord cu ceea ce spun. Atunci când dispare încrederea, într-adevăr, din păcate, vedem bine, funcționarea coaliției este afectată, dar nu până într-acolo încât să afecteze actul de guvernare”, a mai declarat fostul ministru.