Sorin Cîmpeanu a anunțat că profesorii cu afecţiuni medicale pot continua cu şcoala online, dar e nevoie de certificare din partea unui medic de Medicina muncii

Publicat: 31 01. 2021, 16:47
Foto: Guvernul României / Facebook

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că profesorii cu probleme medicale pot continua şcoala online și după data de 8 februarie, dar certificarea afecțiunilor trebuie să fie făcută de către un medic de Medicina muncii, acesta fiind „cel care are competenţa de a declara inapt pentru prezenţa fizică”. Ministrul a mai precizat că, de asemenea, „elevii care au vulnerabilităţi certificate medical trebuie să continue şcoala online”, informează News.ro.

„Ţine de conducerea şcolii să asigure un orar specific, în aşa fel încât acele cadre didactice care nu pot veni la şcoală din motive medicale certificate să aibă orele grupate într-o singură zi, zi în care elevii să nu meargă la şcoală şi să continue online pentru acele situaţii în care profesorii au interdicţie de prezenţă fizică în şcoală”, a mai afirmat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul unui webinar cu privire la vaccinarea anticoronavirus.

Anterior, Cîmpeanu susținuse că elevii care vor relua cursurile cu prezență fizică vor primi măști de protecție: „Ultimele date pe care le avem din teritoriu arată un stoc de peste 37 de milioane de măşti doar în învăţământul preuniversitar. Deci ideea este că se vor primi măşti. De asemenea, am cerut o analiză, la fiecare trei zile, cu privire la stocurile de substanţe dezinfectante existente în şcolile româneşti. Această situaţie nu este de natură să ne îngrijoreze, şcolile sunt pregătite dacă asta va fi decizia”.

Școlile s-ar putea redeschide pe 8 februarie. Decizia finală va fi luată pe 2

Pe 14 ianuarie, președintele Klaus Iohannis a anunțat că școlile s-ar putea redeschide, în baza celor trei scenarii, din 8 februarie, odată cu debutul celui de-al doilea semestru. Șeful statului precizase, totuși, că o decizie finală în acest sens va fi luată pe 2 februarie, în funcție de evoluția epidemiei de coronavirus.

„Riscul nu poate fi eliminat, riscul poate să fie gestionat. Dacă cei cu compentenţă în domeniul medical ne vor spune pe data de 2 februarie că acest risc, din perspectivă sanitară, poate fi gestionat, atunci şcolile se vor deschide cu prezenţă fizică”, a precizat, ulterior, și ministrul Sorin Cîmpeanu.