Sorin Blejnar: Victor Ponta nu are legătură cu scandalul Rovinari-Turceni

Sorin Blejnar: Victor Ponta nu are legătură cu scandalul Rovinari-Turceni
Foto: B1 TV

Președintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat, marți după-amiază, că președintele PSD, Victor Ponta nu are legătură cu scandalul Rovinari-Turceni, în care este acuzat și senatorul Dan Șova, precizând totodată că nu există nicio sesizare penală referitoare atât la Victor Ponta, cât și la Dan Șova.

“ANAF a finalizat un control financiar la două companii de stat, Complexul Energetic Rovinari și Turceni. În urma acestui control am constatat că în perioada 2007 – 2009 conducerile au cauzat prejudicii în valoare de 67 milioane de lei. Ca urmare, am sesizat Direcția Națională Anticorupție (DNA) în privința acestui caz. Printre societățile care au concurat la realizarea acestui prejudiciu, se află și o casă de avocatură a domnului Șova. Există o sesizare care vizează întregul fenomen desfășurat pe perioada 2007-2009”, a afirmat Sorin Blejnar.

Întrebat dacă Victor Ponta a primit sponsorizări ilegale pe “suveica” termocentralelor de la Rovinari și Turceni, președintele ANAF a spus “Ponta nu are legătură cu acest subiect. Acest control nu-l vizează pe domnul Ponta”.

Tot marți senatorul PSD Dan Șova a declarat că decizia ANAF de a sesiza DNA în legătură cu contractele pe care fost sa firmă le-a derulat la Rovinari și Turceni este una pur politică.

„Este o decizie politică, prin care domnul Blejnar (Sorin Blejnar, preşedintele ANAF – n.r.) încearcă să acopere marile probleme pe care le are. Tot ceea ce spune ANAF este o făcătură. Dar dacă vor să se folosească de instituţiile statului pentru răfuieli politice, este treaba lor”, a arătat senatorul PSD.

Citește AICI mai multe despre Victor Ponta și Dan Șova, în vizorul DNA pentru primire de sponsorizări ilegale!

Ponta și Șova, dați pe mâna DNA

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei