Sondajul care contrazice tot ce spune Liviu Dragnea: Câți români ar mai vota PSD în următoarele alegeri

Sondajul care contrazice tot ce spune Liviu Dragnea: Câți români ar mai vota PSD în următoarele alegeri

Un sondaj IMAS privind intențiile de vot a românilor contrazice tot ce a spus în ultimele luni președintele PSD, Liviu Dragnea, și mai ales datele prezentate frecvent de sociologul Marius Pieleanu.

Astfel PSD ar obţine 38,8% (față de 49% în ianuarie) din opțiunile exprimate, urmat de PNL care ar fi votat de 30,9% (față de 23% în ianuarie) dintre cei care şi-au declarat intenţia de a participa la următoarele alegeri parlamentare, arată un sondaj IMAS, prezentat marți seara la emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

"Un aspect de remarcat îl reprezintă aparenta complementaritate a trendurilor înregistrate de PSD și PNL, care ar putea fi determinată de tendința descendentă a PSD-ului, ca urmare a momentului februarie 2017, dar și de erodarea capitalului politic al principalului partid de guvernare, fenomen tipic oricărui ciclu electoral”, subliniază autorii sondajului, conform republica.ro.

În schimb, dacă PSD și PNL rămân principalele partide de pe scena politică românească, celelalte formațiuni politice nu reușesc să atingă nici măcar 10% din intențiile de vot ale românilor.

În prezent USR are 6,8% intenție de vot, plasându-se sub ALDE, care menține un trend ușor ascendent per ansamblu și relativ constant pentru mare parte din anul 2017 (8,1% în septembrie 2017, față de 8,5% în aprilie 2017).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`