Sondaj privind intenția de vot: PSD – 31 %, la peste 10 procente de locul 2 / Ciolacu – politicianul cu cea mai mare încredere / Aderarea la Schengen aerian și maritim – mai degrabă un succes atribuit Guvernului, premierului Ciolacu și PSD

Sondaj privind intenția de vot: PSD – 31 %, la peste 10 procente de locul 2 / Ciolacu – politicianul cu cea mai mare încredere  / Aderarea la Schengen aerian și maritim – mai degrabă un succes atribuit Guvernului, premierului Ciolacu și PSD
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Potrivit unui sondaj de opinie Avangarde, PSD conduce în intenția de vot a românilor, cu peste 10 procente față de PNL, partidul care ocupă locul doi în topul preferințelor.

PSD conduce în intenția de vot a românilor

Dacă duminică ar avea loc alegeri europarlamentare, PSD ar lua 31%, PNL 20%, AUR 19%, Alianța Dreapta Unită 14%, SOS România (Șoșoacă) – 8%, UDMR 5%, Reper 1%.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, e liderul politic care beneficiază de cea mai mare încredere, cu 26%, urmat de Diana Șoșoacă și George Simion (câte 23%), Nicolae Ciucă (20), Klaus Iohannis (16%), Dacian Cioloș (15%), Ludovic Orban (14%) și Cătălin Drulă (11%).

De asemenea, majoritatea românilor consideră că Aderarea parțială la Spațiul Schengen, pe cale aeriană și maritimă este mai degrabă un succes, decât un eșec.

Întrebați cine are principalul merit în deblocarea acestei situații referitoare la Schengen, românii atribuie succesul Guvernului României, premierului Marcel Ciolacu și PSD.

Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu și Alexandru Rafila sunt membrii Guvernului care beneficiază de cea mai mare încredere, potrivit sondajului.

Sondajul a fost realizat la comanda PSD, față în față în perioada 8-22 ianuarie (deci a surprins și protestele fermierilor și transportatorilor), pe un eșantion de 1150 de respondenți. Are o eroare maximă de eșantionare, la un nivel de încredere de 95%, de +/- 2,9%.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră