Sondaj IRES: Cu cine ar vota românii, dacă duminică ar fi alegeri

Publicat: 19 08. 2021, 21:11
Actualizat: 19 08. 2021, 21:42

Un nou sondaj de opinie a fost lansat de IRES. PSD este lider, urmat de PNL.

Dacă duminică ar fi alegeri, românii ar vota masiv cu vechile partide politice, PSD și PNL. 35% ar vota cu social-democrații, iar 27% cu național-liberalii.

De asemenea, USR-PLUS și AUR ar obține fiecare câte 14%, dacă duminică ar fi organizate alegeri parlamentare. De asemenea, UDMR și-ar asigura din nou un nou mandat în executiv, cu 5%.

Mari emoții pentru USR-PLUS

Noul sondaj a fost publicat după ce Politico a anunțat datele care au dat mari emoții celor de la PNL și USR-PLUS.

USR-PLUS a intrat cel mai tare în panică, pe fondul scăderii în sondaje. Emanuel Ungureanu a recunoscut luni, 16 august, pentru B1 TV, că partidul este în scădere.

„(…) Ca să conduci un guvern complicat, cu 4 partide, spre reformă, ai nevoie de un om credibil în capul mesei. Domnul Cîțu nu este. Nu are nici forța morală, nici cea politică pentru a face astfel de reforme. Este frustrant pentru noi, timpul trece, iar electoratul ne taxează, pentru că oamenii înțeleg mai greu ce înseamnă 15% într-un grup de peste 50% (…)”, a declarat Ungureanu.

De asemenea, Dacian Cioloș a recunoscut că USR-PLUS are probleme cu credibilitatea.

„(…) Nu stăm bine, deci asta trebuie să o spun. USR PLUS nu stă bine, dacă ne uităm la cifrele acestea, la percepţia publică, în momentul de faţă, dar nici nu aveam cum să stăm bine, atâta vreme, după cum v-am spus, cât Guvernul nu a livrat mare parte din obiectivele pe care noi ni le-am asumat în campanie”, a declarat Cioloș, într-o conferință de presă.