Șoferul unui tir plin cu bere care s-a răsturnat în Vâlcea, atacat de romii veniți la furat

Publicat: 27 06. 2012, 08:49

Baxuri de bere împrăștiate pe sute de metri, circulație blocată aproape o oră și trecători care nu s-au putut abține să nu își facă provizii pentru vremuri grele. S-a întâmplat în localitatea vâlceană Bujoreni, unde un tir încărcat cu PET-uri de bere s-a răturnat în urma unei manevre nereușite. Prelata care acoperea încărcătura s-a rupt, iar miile de sticle au început să se împrăștie pe carosabil, asta spre deliciul martorilor prezenți la locul accidentului. Unii chiar nu au mai putut rezista tentației și au început să bea chiar pe marginea drumului, în faţa jandarmilor şi a poliţiştilor sosiţi la fața locului.

Primii care au ajuns la locul incidentului au fost rromii din localitate, care s-au gândit să dea o mână de ajutor şoferului. Cum era păcat să se irosească atâta marfă de calitate şi nu se întâmplă în fiecare zi minuni, au hotărât să profite.

„Am ferit un microbuz, să nu se întâmple altele şi m-am ales cu ceea ce se vede,” a povestit șoferul TIR-ului, care a precizat și că avea în jur de 1.200 de navete de bere.

“Mi-au furat ţiganii la greu. Până să vină poliţia, ma duceam să le iau naveta din mână şi îmi dădeau cu sticla în cap. Şi nu m-am mai băgat. Uitaţi, sunt tăiat la mână, sunt tăiat la picior,” a mai spus acesta.

Echipajele de poliţie au încercat să scoată cât mai repede tirul de pe carosabil, însă munca le-a fost îngreunată de rromi. De-abia după intervenţia mascaţilor înarmaţi, rromii au luat-o la fugă.

„Mai mulţi cetăţeni de etnie rromă au sustras. O parte au fost identificaţi. Dosare penale împotriva acestora,” a spus inspectorul de la Serviciul Rutier Vâlcea Nicoleta Nițu.

Din cauza acestui accident, traficul a fost îngreunat în zonă şi s-a desfăşurat mai bine de două ore alternativ, pe o singură bandă.

Baxuri de bere, împrăștiate pe un drum din Vâlcea

http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_20839').select();" id="embed_text_20839" />