Social democrații țin foarte mult la păstrarea majorității în Parlament. Unui deputat PSD, cu grave probleme de sănătate, greu i se acceptă demisia

Publicat: 02 03. 2015, 17:10
Foto: agrointel.ro

Social-democraţii ţin atât de mult la păstrarea majorității din Parlament încât nici dacă vreunul dintre ei ar vrea să demisioneze, chiar și din motive medicale, nu este lăsat să plece.

Vasile Mocanu, deputat PSD de Iaşi, a demisionat din Camera Deputaţilor invocând probleme grave de sănătate. În loc să ia act de demisie, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor l-a însărcinat pe şeful grupului PSD, Marian Neacşu, să poarte o discuţie cu deputatul demisionar, pentru a verifica dacă într-adevăr vrea să-şi dea demisia, scrie Știri pe surse.

„Am mai discutat o problemă în legătură cu demisia domnului Mocanu Vasile din calitatea de deputat începând cu data de 1 martie. Decizia este un act unilateral, dar fiind vorba despre motive de sănătate pe care dumnealui le-a invocat, membrii Biroului permanent şi chiar şi liderii celorlalte grupuri parlamentare au solicitat că e bine ca liderul grupului parlamentar al PSD să stea de vorbă cu domnia sa şi s-a dat termen o săptămână să aibă posibilitatea să discute să vadă dacă într-adevăr confirmă şi susţine această demisie (…). Săptămâna viitoare sau chiar la Biroul permanent de miercuri se va relua această demisie”, a spus secretarul Camerei Deputaţilor, Niculae Mircovici, la finalul Biroului permanent.

Deputatul PSD Vasile Mocanu, în vârstă de 68 de ani, este la al patrulea mandat de parlamentar.