Siria: Rebelii au bombardat Statul Major, sediul forțelor armate

Publicat: 26 09. 2012, 16:50
UPDATE 17:22 Doi kamikaze aflaţi la bordul unor maşini-capcană au comisul atacul împotriva sediului Statului Major sirian miercuri la Damasc, a afirmat o sursă militară citată de către televiziunea de...

UPDATE 17:22 Doi kamikaze aflaţi la bordul unor maşini-capcană au comisul atacul împotriva sediului Statului Major sirian miercuri la Damasc, a afirmat o sursă militară citată de către televiziunea de stat.

Două atacuri cu bombă au avut loc miercuri dimineață în capitala siriană Damasc, unul dintre ele afectând clădirea principală a Statului Major. Atacurile, asumate de către rebelii sirieni, s-au soldat cu morți în ambele tabere, scrie BBC.  

Totuși, în timp ce s-au numărat peste 20 de morți din partea rebelilor, armata siriană nu a confirmat moartea niciunei persoane. Totuși, armata a anunțat rănirea câtorva persoane care asigurau paza la sediul centrul.

La scurt timp după atacurile cu bombă au avut loc mai multe lupte violente între rebeli și militari. În urma incidentelor, mai multe drumuri alăturate zonei au fost închise circulației.

Potrivit unor diplomați care locuiesc în zonă, exploziile au fost cele mai puternice pe care le-au auzit în ultima vreme, cauzând cutremurarea violentă a mai multor clădiri pe o rază de un kilometru.

Atacul vine la câteva zile după ce Free Syrian Army a anunțat că și-a mutat sediul central din Turcia în Siria.