Siria: Orașul Aleppo, bombardat de avioane de vânătoare

Publicat: 24 07. 2012, 17:46
Orașul Aleppo, al doilea ca mărime din Siria, a fost bombardat de avioane de vânătoare marți, în ceea ce reprezintă o escaladare seminficativă a conflictului. Avioanele au bombardat zonele estice ale...

Orașul Aleppo, al doilea ca mărime din Siria, a fost bombardat de avioane de vânătoare marți, în ceea ce reprezintă o escaladare seminficativă a conflictului.

Avioanele au bombardat zonele estice ale orașului, relatează corespondentul BBC în Siria. Se pare că este prima dată când sunt folosite avioane de luptă în Aleppo.

Rebelii au lansat o ofensivă în acesta în weekend, într-o încercare de a prelua controlul orașului de la forțele armatei. Au fost raportate lupte crâncene în apropierea zonei istorice numite Orașul Vechi.

De asmenea, se pare că în atacul de marți au fost implicate și elicoptere cu mitraliere. Trupele pro-guvernamentale au bombardat orașul, care este centrul comercial al Siriei, cu obuze și rachete, guvernul încercând să ia înapoi districtele aflate sub controlul rebelilor.

Tot în Aleppo, membrii Consiliului Național Sirian au declarat, marți, că opt persoane care protestau pașnic într-o închisoare din oraș au fost ucise. Forțele regimului au tras din elicoptere asupra închisorii după ce a izbucnit și un incendiu acolo.