SINDICATELE sar la gâtul lui VICTOR CIORBEA: “Ne-a abandonat! Vom ataca noi MODIFICĂRILE FISCALE”

Publicat: 27 02. 2018, 13:40

Preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a declarat marţi că „mişcarea sindicală” este obligată să continue „bătălia” privind reforma fiscală la CCR, având în vedere că Avocatul Poporului i-ar fi „abandonat” pe sindicalişti.

„Este de datoria şi obligaţia noastră, a mişcării sindicale din România, să ne continuăm bătălia, chiar dacă fostul nostru coleg de mişcare sindicală Victor Ciorbea ne-a abandonat. Au trecut mai bine de trei luni şi a ieşit public, ieri am văzut, cu nişte mici chiţăieli pe nişte site-uri de ştiri, cum că noi am fi vinovaţi de faptul că domnia sa, din 15 noiembrie şi până în prezent – în 15 noiembrie i-am pus la dispoziţie un dosar consistent, o analiză pe Drept constituţional care îl îndemna pe domnul Ciorbea să sesizeze imediat Curtea Constituţională, pentru a stopa aplicarea acelui act normativ „, a spus liderul BNS, potrivit Agerpres.

Dumitru Costin a precizat că, în cazul în care sindicaliştii nu vor avea câştig de cauză la CCR, va fi sesizată şi Curtea Europeană de Justiţie.

„Nu în ultimul rând, trebuie să ne continuăm bătălia şi la Curtea Europeană de Justiţie, dacă Curtea Constituţională din România se va dovedi în cursul acestui an – pentru că oricât se aşteaptă ei să nu judece această speţă, o vor judeca şi sper să o judece corect. Însă trebuie să ştiţi că mai avem o cale de acces, pentru că România, după adoptarea Ordonanţei 79, încalcă brutal un tratat european ratificat de Parlamentul României, şi anume Codul european de securitate social”, a afirmat Dumitru Costin.