Simonis (PSD), pe B1 TV: Avem atâtea probleme și PNL nu are altceva mai bun de discutat decât despre viitorul lui Iohannis. Liberalii sunt cei care și-au încălcat promisiunile. Rareș Bogdan să gândească înainte să vorbească (VIDEO)

Simonis (PSD), pe B1 TV: Avem atâtea probleme și PNL nu are altceva mai bun de discutat decât despre viitorul lui Iohannis. Liberalii sunt cei care și-au încălcat promisiunile. Rareș Bogdan să gândească înainte să vorbească (VIDEO)
Sursa foto: Alfred Simonis / Facebook

Alfred Simonis, liderul PSD Timiș și președintele ales al Consiliului Județean Timiș, a catalogat ca fiind „aberantă” legea cu care au venit PNL-iștii astfel încât președintele Klaus Iohannis să poată candida la Senat. Simonis a negat categoric că ar fi existat o înțelegre inițială între Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu astfel încât social-democrații să voteze legea, așa cum pretind liberalii.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună dimineața, România!”, moderată de Gabriela Mihai pe B1 TV.

Simonis: Avem atâtea probleme și PNL nu vorbește decât despre legea pentru Iohannis

„Sunt revoltat de faptul că România nu discută de două săptămâni despre nimic altceva cu excepția acestei modificări legislative care i-ar permite președintelui să păstreze puterea. Asta apropo de ce spunea Rareș Bogdan, că ne dorim toată puterea, dar singurul personaj în jurul căruia se produce toată dezbaterea de două săptămâni e Iohannis, care-și dorește în continuare un post de putere. Deci mai ușor cu pianul pe scări și i-aș recomanda lui Rareș Bogdan să gândească înainte să vorbească.

Eu sunt revoltat că, repet, altă problemă România nu are de două săptămâni. Suntem cu război la graniță, cu inundații în Vaslui, Galați și alte zone, avem probleme, proiecte de implementat, autostrăzi, atragere de fonduri europene, toate chestiuni mult mai importante decât eventualul post de senator al lui Iohannis. Iar PNL nu are altceva de discutat cu excepția acestei legi cu dedicație pentru un singur om – Klaus Iohannis”, a declarat liderul social-democrat.

Alfred Simonis a remarcat apoi că Nicolae Ciucă n-a fost supărat deloc trei ani de zile, iar acum brusc e supărat că „nu vrem să răspundem la ordinul dat de la Cotroceni”.

Simonis: Cei care și-au încălcat cuvântul dat sunt PNL-iștii

Acesta a respins apoi informațiile PNL conform cărora ar fi existat o înțelegere între Ciucă și Ciolacu astfel încât PSD să voteze „legea Iohannis”: „Nu s-a discutat nici în glumă, nici în serios”.

Simonis a amintit apoi că PNL-iștii au fost cei care și-au încălcat cuvântul dat atunci când au promis alegeri prezidențiale în septembrie, apoi s-au răzgândit: „A doua zi după ce au fost salvați de lista comună la europarlamentare, cei de la PNL au spus că încalcă nu o discuție pe la colțuri, ci o chestie asumată între cele două partide”.

„Eu sper că după ce a mai trecut o noapte și va mai trece încă una și se vor odihni, vor înțelege că țara asta e mai importantă decât mandatul de senator al lui Iohannis, își vor reveni și vor înțelege că nu pot arunca țara în haos pentru un refuz al votării unei legi aberante”, a mai declarat Alfred Simonis, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`