Simona Spătaru (USR): Suntem ancorați în a realiza un plan pentru următorul mandat al CGMB. Reforme pentru București înseamnă o clarificare clară a atribuțiilor, a felului în care sunt împărțiți banii (VIDEO)

Publicat: 16 10. 2024, 14:01
Foto: Simona Spătaru / Facebook

Reforme pentru București înseamnă o clarificare clară a atribuțiilor, a felului în care sunt împărțiți banii achitați de cetățenii orașului, a explicat senatoarea USR Simona Spătaru, miercuri, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, înaintea întâlnirii dintre primarul general Nicușor Dan și Elena Lasconi.

Simona Spătaru (USR), pe B1 TV, despre întâlnirea dintre Nicușor Dan și Elena Lasconi.

Întrebată despre subiectele care vor fi abordate în cadrul întrevederii dintre primarul general și președinta USR, Simona Spătaru a spus: „Cred că și chestiunea referendumului, pentru că este clar că e un proiect anunțat și în acest moment va avea loc, pentru că noi îl susținem, dar va fi cu siguranță și subiectul reformei administrative în general în București. Sunt mai multe legi, un pachet practic, despre care și USR a discutat în spațiul public, l-a propus primarului Capitalei”.

„El, la rândul lui, are modificări importante de propus și de căutat susținere în Parlament. Cunoașteți faptul că de la bun început USR a fost partenerul primarului general în Capitală, i-a susținut ambele mandate, desigur, majoritatea în Consiliul General. Acum suntem ancorați în a realiza un plan pentru următorul mandat pe care îl va începe Consiliul General în scurt timp”, a adăugat senatoarea USR.

Simona Spătaru: Suntem ancorați în a realiza un plan pentru următorul mandat al CGMB

„Sigur că aceste două teme, atât referendumul, cât și pachetul acesta de reforme, până la urmă sunt două chestiuni care se întrepătrund, au perfectă legătură. Ați văzut, practic, un subiect în spațiul public care a fost gestionat foarte prost de primarii PSD și de guvernare, aș putea spune, acesta cu planșeul, problemă care derivă tocmai pentru că administrativ foarte multe lucruri nu sunt clare, și financiar, și din toate punctele de vedere”, a continuat Simona Spătaru.

„Trebuie clarificate aceste lucruri, pentru că reforme pentru București înseamnă până la o urmă o clarificare clară a atribuțiilor, a felului în care banii sunt împărțiți, pe care bucureștenii îi achită. Sunt convinsă că cetățenii din București vor ca o mare parte din acești bani să fie distribuiți corect în proiecte de mare anvergură”, a mai spus ea.