Simona Spătaru (USR): „Modificările aduse de PSD și PNL la legile justiției au exprimat o ingerință a politicului până la nivel de șef de direcție DNA, DIICOT” (VIDEO)

Simona Spătaru (USR): Modificările aduse de PSD și PNL la legile justiției au exprimat o ingerință a politicului până la nivel de șef de direcție DNA, DIICOT (VIDEO)
Senatoarea USR Simona Spătaru. Sursa foto: Simona Spătaru / Facebook

Senatoarea USR Simona Spătaru a comentat în emisiunea Politica zilei, cu Ioana Constantin afirmațiile Elenei Lasconi potrivit cărora ar recurge la schimbarea șefilor parchetelor dacă va ajunge președinte. Despre acest lucru, Simona Spătaru a spus că Elena Șasconi a exprimat mai degrabă o viziune ce vizează depolitizarea justiției:

“Mandatele acelea au acum valabilitatea lor, viziunea însă este păstrată aceasta de depolitizare. Modificările aduse de PSD și PNL la legile justiției în urmă cu doi ani de zile din păcate au exprimat o ingerință a politicului până la nivel de șef de direcție DNA, DIICOT. Adică au pătruns și mai adânc în sistem, ceea ce e total în opoziție față de ceea ce susținem noi.

Acum cred că Elena Lasconi a făcut o analiză, un comentariu referitor la dosarele pe care le vedem în spațiul public. Nemulțumiri există, știm bine, Doasarul Revoluției, întors de nu știu câte ori, Mineriadele, dosare care sunt ignorate sau 10 August și așa mai departe.

Altele ne revoltă bineînțeles pe toți. Dacă afli de un om că este vinovat iar o instanță superioară spune că nu există fapta penală te întrebi dacă cineva își face profesionist treaba în domeniul ăsta și oare într-adevăr nu există niciun mecanism de răspundere.

Fiecare la serviciul lui trebuie să aibă un mecanism de verificare și de răspundere, că altfel stăm numai în prescripții”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`