Simona Spătaru (USR): „În România, cei mai mulți salariați câștigă salariul minim. Antreprenorii nu primesc acum niciun stimulent”

Simona Spătaru (USR): În România, cei mai mulți salariați câștigă salariul minim. Antreprenorii nu primesc acum niciun stimulent
Senatoarea USR Simona Spătaru. Sursa foto: Simona Spătaru / Facebook

Senatoarea USR Simona Spătaru a atras atenția într-o intervenție pentru emisiunea Politica zilei, că România are cea mai mare taxare a muncii din UE. Ea a precizat că prin măsura susținută de USR, zero taxe pe salariul minim, antreprenorii vor fi stimulați să crească veniturile angajaților:

“Este o realitate că o avem, că suntem în Europa, cei care rămânem cu cel mai puțin în buzunar pentru a putea trăi. Deși oamenii muncesc, jumătate de an se reflectă în costul către stat din tot ce câștigă ei.

Propunerea noastră cu zero taxă pe salariul minim se referă la toată salarizarea, nu doar la cei care încasează salariul minim pe economie, ci la banii care reflectă salariul minim, deci și cineva cu un salariu mai mare va fi cu această reducere.

Și așa în România, cei mai mulți salariați câștigă salariul minim, Antreprenorii nu primesc acum niciun stimulent pentru a migra către un salariu mai mare și noi credem că măsura aceasta aplicată oricărui salariu de impozitare de zero taxe cât privește valoarea unui salariu minim pe economie ar aduce mai multă încredre antreprenorului spre a-l stimula cu un salariu mai mare, nu ar băga el diferența de taxe în buzunar ci ar lăasa-o omului pentru a putea să ridice nivelul de trai.

Ce vedeți acum cu aceste improvizații de la Ciolacu și Boloș practic sunt discuții. Ei tot improvizează pe această măsură cu 200 de lei, nu o aplică până la capăt, nu o comunică. Ciolacu vrea să fie favorizat doar bugetul public”, a precizat Simona Spătaru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`