Simona Spătaru (USR) dezminte că Parchetul European ar ancheta o posibilă fraudă cu bani europeni la Primăria Câmpulung: Sigur că nu e adevărat! Elena Lasconi se apropie vădit de un tur 2 și PSD-ul sigur că atacă (VIDEO)

Simona Spătaru (USR) dezminte că Parchetul European ar ancheta o posibilă fraudă cu bani europeni la Primăria Câmpulung: Sigur că nu e adevărat! Elena Lasconi se apropie vădit de un tur 2 și PSD-ul sigur că atacă (VIDEO)
Foto: Simona Spătaru / Facebook

Senatoarea USR, Simona Spătaru, a dezmințit în emisiunea „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu, pe B1 TV, informațiile care au apărut în spațiul public, conform cărora Parchetul European ar ancheta o posibilă fraudă cu bani europeni la Primăria Câmpulung, condusă de Elena Lasconi.

„Elena Lasconi a primit de la toate autoritățile românești controale, pe toată linia, săptămânal”

Simona Spătaru a menționat că nu este adevărat și că aceste informații „sunt promovate de PSD și PNL, care spun că au ei informații”.

“Sigur că nu-i adevărat. Acum, informațiile sunt promovate de PSD și PNL, care spun că au ei informații, că ar fi un proiect cu fonduri europene de la Primăria Câmpulung, ce urmează a fi verificat de Parchetul European. Elena Lasconi nu doar că a spus public că va pune toate documentele din acest proiect la dispoziția organelor de cercetare, dacă îi sunt solicitate, cerute, dar mi s-a părut și normal să facă aceste declarații, indiferent de care este competența de cercetare a vreunui proiect. Sunt foarte multe proiecte derulate de primărie, au fost foarte multe controale, să știți, în toți acești ani, de 4 ani în primul mandate.

Chiar spunea Elena Lasconi că a primit de la toate autoritățile românești controale, pe toată linia, săptămânal. Lucrurile, întotdeauna, au fost în regulă, partenerii dintr-un proiect cu fonduri europene, la rândul lor, și ei trebuie să prezinte toate activitățile și tot ce și-au asumat ca obligații. Și în acest caz ceva se va întâmpla la fel”, a precizat senatoarea USR.

„Nu au fost solicitate informații referitoare la acest proiect”

Ea a mai spus că Elena Lasconi nu a primit din partea Parchetului European vreo solicitare în acest sens.

“Cel mai important, la acest moment, este să vă spunem că nu au fost solicitate informații referitoare la acest proiect sau în altul și nici nu a fost sesizată primăria cu privire la existența vreunei cercetări. Deci la acest moment, Primăria Câmpulung, doamna Elena Lasconi nu a primit din partea unei autorități, în speță, Parchetul European, vreo solicitare în acest sens. Dacă se va întâmpla acest lucru, în mod firesc, lucrurile vor fi puse la dispoziția oricărui organ de cercetare penală.

În fonduri europene este foarte bine să se facă aceste cercetări. Cine depune o plângere, ea nu poate fi lăsată ne cercetată, e în regulă”, a mai adăugat Simona Spătaru.

„Elena Lasconi se apropie vădit de un tur 2 și PSD-ul sigur că atacă”

Spătaru a precizat că acest atac vine ca urmare a faptului că cei din PSD sunt panicați de debutul campaniei cu Elena Lasconi, care „se apropie vădit de un tur 2”.

“Evident, ei sunt panicați de acest debut al campaniei cu Elena Lasconi, se apropie vădit de un tur 2 și PSD-ul sigur că atacă, ne așteptăm la aceste tipuri de atacuri murdare. Încă o dată spun, vom face, dacă va fi o astfel de cercetare, indiferent de care fel, orice primar, și PSD, și PNL, și USR trebuie să pună la dispoziție documente atunci când un control de oricare fel are loc. La acest moment, la Primăria Câmpulung nu a început un control pe vreun proiect spus de PSD că ar fi în cercetare”, a concluzionat senatoarea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`