Simona Spătaru (USR), despre noua lege a pensiilor: „Românii nu au nevoie de ajutoare sociale, ci au nevoie să le fie respectate drepturile” (VIDEO)

Simona Spătaru (USR), despre noua lege a pensiilor: Românii nu au nevoie de ajutoare sociale, ci au nevoie să le fie respectate drepturile (VIDEO)
Foto: Simona Spătaru / Facebook

Senatoarea USR Simona Spătaru a criticat dur noua lege a pensiilor, precizând în emisiunea Politica zilei, cu Ioana Constantin că românii nu au nevoie de ajutoare sociale, ci au nevoie să le fie respectate drepturile.

“În primul rând, avem proiectul pe care noi l-am depus și care rezolvă problema și pentru minerit și pentru celelalte domenii din industriile grele, cât și pentru persoanele cu dizabilități. Ce pot să spun este că deși a fost depus peste vară, el nu a pornit pe comisii, pentru că îl ignoră și se ceartă, dar să știți că o fac de fațadă PNL cu PSD, urmând a-și împărții diferite declarații politice pentru că realmente nu vor să rezolve problema oamenilor. Dacă ar fi vrut ar fi putut să facă o ședință de Parlament în vară, așa cum au făcut-o pentru interesul lor pentru că au avut o lege. Și pentru oameni ar fi trebuit să facă la fel pentru ca de la 1 septembrie să fie pentru toată lumea rezolvată problema, să nu fie unii lăsați în urmă”.

Simona Spătaru îi îndeamnă pe pensionarii care au primit acum decizii cu pensii mai mari să dea statul în judecată pentru că este dreptul lor de a primi pensia mai mare pe ultimii trei ani:

“Degeaba insistă Marcel Ciolacu pe cei care, majoritatea de altfel aproape 2 milioane de oameni, au luat între 1 și 500 de lei și pe cei care poate au luat o sumă mai mare și mă bucur pentru dumnealor, cu precizarea că e dreptul lor.

Dacă ați văzut că drepturile dumneavoastră sunt acum mai mari, să știți că asta înseamnă că trebuia să le primiți de la statul român și ani în urmă, așa încât faceți acțiuni în instanță, cereți drepturile cu trei ani în urmă, că prescripția operează pentru drepturile civile și nu o să puteți mai din urmă. Sunt drepturile voastre.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - Care sunt destinațiile ideale de vacanță pentru luna octombrie? Sunt la prețuri accesibile și turiștii se pot bucura de o vreme ideală
23:53 - Kelemen Hunor: Ciolacu s-a dus la Ursula von der Leyen cu Negrescu şi s-a întors cu Mînzatu / Iohannis poate merge pe urmele lui Iliescu la Senat. ”Stabilitate” înseamnă să găseşti o rezolvare şi pentru domnul preşedinte
23:24 - Cum trebuie să ne pregătim calorifele pentru sezonul rece. Când și cum trebuie să le desfundăm corect
23:13 - Lasconi, despre reacția lui Ciolacu la inundații: Spunea că nu știa, că l-a surprins viața cumva. Eu am dovada că a mințit. Cum să minți în halul ăsta? (VIDEO)
23:02 - Care sunt cele mai ciudate experiențe pe care le-au trăit angajații room-service cu clienții. Cele mai ciudate cerințe ale turiștilor
22:31 - Ce speculații sunt cu privire la exploziile din Liban. Mii de membri ai grupării Hezbollah au fost răniți, după ce în aparatele pe care le purtau s-a declanșat o cantitate mică de explozibil (VIDEO)
22:26 - Elena Lasconi, explicații despre studiile sale: Am terminat cu 9,20, dar nu m-am bătut cu pumnul în piept că am făcut ASE-ul. A fost greu, și cu job, și cu copil. Sunt mândră! (VIDEO)
22:18 - Elena Lasconi, despre portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Ciolacu spunea că o să avem ceva serios pe economie. Este singurul mandat care nu are nicio putere de decizie la nivelul UE (VIDEO)
22:01 - Un municipiu din Vâlcea ar putea intra în stare de alertă din cauza gunoaielor. Deșeurile nu au mai fost ridicate de o săptămână
21:48 - Elena Lasconi, despre motivele pentru care au eșuat negocierile cu Forța Dreptei, PMP și Reper: Nu a fost vorba de orgolii. A fost vorba de cererile pentru locurile de parlamentari, care erau nejustificate (VIDEO)