Simona Spătaru (USR), despre moțiunea de cenzură împotriva Guvernului: Semnăturile cele necesare sunt 117. 110 le are Nicolae Ciucă, la PNL. Este cât se poate de simplu să facem împreună această moțiune (VIDEO)

Publicat: 08 10. 2024, 15:41
Foto: Simona Spătaru / Facebook

Senatoarea USR, Simona Spătaru, a fost întrebată în emisiunea „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, de câte semnături are nevoie USR pentru a iniția moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu.

„Este cât se poate de simplu să facem împreună această moțiune de cenzură”

Spătaru a precizat că dacă Nicolae Ciucă a vorbit serios spunând că s-a rupt coaliția, vor reuși să strângă semnăturile. „Semnăturile cele necesare sunt 117, 110 le are domnul Ciucă, acolo, la PNL”, a punctat senatoarea.

“Pare o ecuație foarte simplă, dacă luăm în considerare exact ce ați dat dumneavoastră acum, declarațiile domnului Ciucă, și dacă ele sunt serioase, cum că această coaliție de guvernare s-a oprit acum, adică ieri, când a dat declarația, pentru că semnăturile cele necesare sunt 117, 110 le are domnul Ciucă, acolo, la PNL. Deci este cât se poate de simplu să facem împreună această moțiune de cenzură. De ce nu ar fi un calcul simplu? Trebuie să ne dea răspunsul tot domnul Ciucă, dacă a vorbit în vreun fel, măcar parțial serios, pentru că este un nonsens.

Este o ruptură de logică să ni se spună că există o coaliție de guvernare, care tocmai s-a oprit, ruptă, și în egală măsură că își ține miniștrii în Guvern și pentru cine ia decizii sau cum ia decizii? Înseamnă că Guvernul e blocat?

Noi l-am luat în serios pe domnul Ciucă, care a spus că s-a oprit …”.

„Din punctul nostru de vedere sunt acești doi pași”

Chestionată dacă USR a avut discuții cu Ludovic Orban, cu Reper, cu Kelemen Hunor, cu minoritățile, Simona Spătaru a spus:

“Din punctul nostru de vedere sunt acești doi pași, mai întâi PNL, care trebuie să țină de cuvânt și punctul 2, celelalte forțe democratice din Parlament să se alăture acestei moțiuni.”

Senatoarea USR a spus că nu sunt acceptate semnăturile din partea AUR: “Nu, este exclus. George Simion a spus că o votează, ceea ce nu-l poate împiedica nimeni. E parlamentar”.