Simona Spătaru (USR), despre deciziile de recalculare a pensiilor: Oamenii au fost plimbați cu promisiuni. Sunt 6 luni de când se așteaptă o clarificare cu privire la care oameni vor beneficia de o majorare sau nu (VIDEO)

Publicat: 19 06. 2024, 15:57
Senatoarea USR Simona Spătaru. Sursa foto: Simona Spătaru / Facebook

Senatoarea USR, Simona Spătaru, a vorbit despre deciziile de recalculare a pensiilor, miercuri, pe B1 TV, în emisiunea „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin.

Simona Spătaru acuză Guvernul că au trecut deja 6 luni de când se așteaptă o clarificare cu privire la ce persoane vor beneficia sau nu de o majorare a pensiilor.

De asemenea, senatoarea USR a mai spus că nu trebuia să li se ceară pensionarilor acele adeverințe doveditoare, ci statul trebuia să se preocupe în numele pensionarilor. Simona Spătaru a mai adăugat faptul că oamenii au fost puși pe drumuri degeaba din cauza acelor acte pe care pensionarii au fost nevoiți să le ia de la firmele care păstrează documentele necesare, cu scopul de a-i ajuta să primească o mărire a pensiei.

„Asta este o minciună a Guvernului Ciolacu”

“Greșeala a fost deodată a Guvernului. Normele metodologice au prevăzut această adeverință, ceea ce nu trebuiau să o facă. Statul trebuia să se preocupe în numele pensionarilor de aceste documente, dacă erau necesare, în funcție de dosarul fiecărui om în parte.

Iată că oamenii în speranța, și aici nu-i poate condamna nimeni, că vor primi o sumă în plus la pensie, s-au dus și s-au răzbătut, probabil cu sprijinul familiilor sau cu economiile făcute de multe ori, iertat să-mi fie, dar chiar pentru moarte, au lăsat deoparte ce au avut de făcut și au cheltuit banii pentru a obține niște hârtii goale, care nu le aduce nimic în plus. Au fost plimbați cu promisiuni, sunt 6 luni de zile de când se așteaptă o clarificare cu privire la care oameni vor beneficia de o majorare sau nu. Au fost puși pe drumuri, au fost chemați la vot mai devreme, cu promisiunea că pensiile se măresc la toți și asta este o minciună a Guvernului Ciolacu”.