Simona Spătaru (USR), despre ciclonul Ashley: E clar că a fost o situație pe care au exploatat-o politic. Nu se așteptau la niște efecte foarte dezastruoase, dar le-au „îmbrăcat” așa (VIDEO)

Publicat: 30 09. 2024, 16:49
Foto: Simona Spătaru / Facebook

Senatoarea USR, Simona Spătaru, este de părere că toate avertizările cu privire la ciclonul Ashley, care, de fapt, nu a fost nimic neobișnuit, a fost o situație care a fost “exploatată politic”. „Nu se așteptau la niște efecte foarte dezastruoase, dar le-au ’îmbrăcat’ așa”, a mai precizat Simona Spătaru.

„Au uitat cu desăvârșire că au la dispoziție 35 de milioane de euro din PNRR”

Declarațiile le-a făcut, luni, în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV.

“Nu puteam să inventăm noi sau să inventeze presa, pentru că fiecare dintre noi a primit alertă. Chiar eram la un moment dat în casă, cu copiii, și am primit cu toții din casă, 4 persoane, deodată, au primit alertă și ne uitam pe balcon și ziceam măi, unde o fi alerta, o fi pentru București, pentru care zonă o fi, unde? Una peste alta, sigur că fiecare dintre noi a fost mai atent și-a mai strâns din lucruri, a avut grijă unde lasă o mașină, a sunat la părinți, a sunat la bunici, fiind cu toții înfricoșați că ce urmează.

Eu pot să înțeleg că se dau erori, că nu e matematică pură în treaba asta, dar, una peste alta, văzând toate acțiunile lor, e clar că a fost o situație pe care au exploatat-o politică, adică nu se așteptau la niște efecte foarte dezastruoase, dar le-au îmbrăcat așa și le-au amplificat.

Ce voiam să scot în evidență era faptul că au uitat cu desăvârșire că au la dispoziție 35 de milioane de euro din PNRR, de altfel, bani pe care trebuiau să îi fi atras încă din decembrie anul trecut, au mai luat o extensie de termeni de la Comisie până anul acesta, la sfârșit, dar mai sunt doar 2 luni și suntem deja în luna decembrie, bani care ar fi putut fi folosiți și pe tehnologie modernă, apropo de cum să prezici și să ai toate datele corecte, ce fel de furtună poate să vină peste țara ta, dar și să poți să ai tehnologie de intervenție, tot felul de utilaje.

Deci nu așa, parcă suntem cu 30-40 de ani în urmă, numai cu sacul de nisip. Bani ne sunt alocați pentru astfel de măsuri. Am chemat șeful Apelor Române în Parlament, să vină cu subsemnatul să ne zică de ce nu facem niciun fel de investiții și, în fapt, ce vedem și pe domeniul ăsta este exact ce noi știm. Bani sunt, persoane profesioniste care să se ocupe de fiecare domeniu cu care e investit politic nu avem, pentru că partidele pun tot felul de persoane nepregătite, le rotesc și tot timpul stagnăm”, a precizat senatoarea.