Simona Spătaru: O ordonanță prost întocmită și care încalcă drepturile a 38 de șoferi din 100 în România nu poate să îi readucă în viață pe cei doi copii omorâți la 2 Mai și nici să îi oprească pe următorii șoferi drogați sau băuți (VIDEO)

Simona Spătaru: O ordonanță prost întocmită și care încalcă drepturile a 38 de șoferi din 100 în România nu poate să îi readucă în viață pe cei doi copii omorâți la 2 Mai și nici să îi oprească pe următorii șoferi drogați sau băuți (VIDEO)
Foto: Facebook / Simona Spătaru

Senatoarea USR Simona Spătaru a vorbit despre OUG privind testarea antidrog a șoferilor, marți, la Talk B1 cu Irina Petraru, și a reclamat că „O ordonanță prost întocmită și care încalcă drepturile a 38 de șoferi din 100 în România nu poate să readucă în viață nici pe cei doi copii și nici să oprească următorii șoferi drogați sau băuți”.

Simona Spătaru (USR), pe B1 TV, despre OUG 84: Principala vină pentru un act normativ defectuos este a lui Cătălin Predoiu

„Dacă o luăm pe această idee, e evident că principala vină pentru un act normativ defectuos este a domnului Predoiu, care este ministrul de linie, la Ministerul de Interne, și aș spune obligatoriu și de avizul luat de la Ministerul de Justiție, doamna Gorghiu. De altfel, discutăm despre doi profesioniști ai dreptului, ceea ce face și mai grav gestul acesta de a arunca în piață o ordonanță de urgență cu efecte majore asupra dreptului omului, neconstituțională, prost scrisă, nesuficient pusă în dezbatere pentru modificările aduse pe ultima sută de metri”, a declarat senatoarea USR.

„Cadrul legislativ de până la această ordonanță oferea și oferă și acum posibilitatea ca polițistul care l-a oprit pe domnul Pascu să nu îi fi dat voie să meargă mai departe. A fost oprit de două ori. O dată, pe de o parte, pentru că nu avea documente în termen (…). Doi, polițistul care a observat, a avut prin propriile simțuri convingerea că în legătură cu un conducător auto lucrurile nu stau în regulă, pentru că, la fel, la vedere erau niște lucruri în mașină, fără să le atingă, că nu trebuie să le atingă polițistul, are această obligație, el de asta este antrenat, trebuie să aibă niște mijloace care să îl determine să constate o situație, dacă se impune să îi pună testul sau nu unui șofer, or situația de anul trecut, când el fusese oprit de două ori, îi impunea oricărui polițist (…) să îl oprească pe acel șofer și el nu devenea criminal peste noapte, și nu mureau doi copii”, a adăugat Simona Spătaru.

„Discutăm despre un cadru legislativ ce era în vigoare, ce ajuta orice polițist de bună-credință să își facă meseria, dar vă reamintesc că a venit șeful Poliției Rutiere de pe la Constanța care l-a oprit și l-a lăsat să plece mai departe (…). O ordonanță prost întocmită și care încalcă drepturile a 38 de șoferi din 100 în România nu poate să readucă în viață nici pe cei doi copii și nici să oprească următorii șoferi drogați sau băuți, pentru că ei sunt incompetenți și puși politic”, a continuat ea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)