Simona Spătaru: De doi ani, PNL se topește în PSD. Nu cred că a mai rămas vreo fărâmă de liberal autentic în acest partid. Asta este, de fapt, ceea ce reprezintă PNL în acest moment, în România (VIDEO)

Publicat: 30 01. 2024, 22:10
Foto: Simona Spătaru / Facebook

Senatoarea USR, Simona Spătaru, a criticat PNL-ul, în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV.

Simona Spătaru spune că “de doi ani, PNL se topește în PSD”. De asemenea, senatoarea a mai spus că nu crede că a mai rămas “vreo fărâmă de liberal autentic în acest partid”.

Senatoarea Simona Spătaru a mai precizat și faptul că „inechitatea din sistemul de pensii s-a făcut cu semnătura și cu decizia Guvernului Ciucă-PNL”

„De doi ani de zile, PNL se topește în PSD”

„De doi ani de zile, PNL se topește în PSD. Nu cred că a mai rămas vreo fărâmă de liberal autentic în acest partid. Și iată că și măsurile pesediste le vin mănușă, deci inclusiv în comunicare, cât și în acțiuni, în proiecte. Măsura corectă, măsura pe care PNL-ul trebuia să o ia era atunci când pe masa Parlamentului se afla reforma pensiilor. Când măsura corectă era să aducă, într-adevăr, echitate pentru toate categoriile de persoane care ieșeau la pensie, după același calcul, astfel încât să nu se creeze aceste praguri. O pensie specială foarte mare pe alte criterii, persoanele care muncesc mulți ani mult defavorizate de calcul, de algoritmul din lege. Ceilalți care vor să iasă foarte repede, sub 50 de ani, știm că este o avalanșă de ieșiri la pensie la 47, 48 de ani, din mai multe sisteme de muncă din România, au fost avantajate de asemenea, de PNL”, a declarat Simona Spătaru.

„Toată inechitatea din sistemul de pensii s-a făcut cu semnătura și cu decizia Guvernului Ciucă-PNL”

„Deci toată inechitatea din sistemul de pensii s-a făcut cu semnătura și cu decizia Guvernului Ciucă-PNL. Cât timp avem asta, ca realitate, ca o lege adoptată în Parlament de Guvernul Ciucă-Ciolacu și Ciolacu-Ciucă, asta este, de fapt, ceea ce reprezintă PNL în acest moment în România. Nu mai cred că mai e vreun dubiu și faptul că nu mai pot să iasă de sub fustele PSD-ului nicicum, atunci preferă să se bată, probabil, cu PSD inclusiv pe electoratul acestuia”, a mai precizat senatoarea.