Simion neagă că Becali și-a cumpărat locul pe listele AUR la Camera Deputaților: L-am luat că ne aduce voturi. Mă interesează să câștig niște alegeri

Publicat: 26 09. 2024, 09:05
Gigi Becali și George Simion (AUR). Sursa foto: Captură video - George Simion / TikTok

George Simion, liderul AUR, a negat că Gigi Becali, patronul FCSB, va primi un loc pe listele partidului la Camera Deputaților în schimbul unei donații pe care o va face în campanie. Simion a punctat că s-a înțeles cu Becali deoarece știe că acesta aduce voturi, iar el are niște alegeri de câștigat.

Simion (AUR), despre colaborarea cu Becali

Întrebat, la Digi24, dacă Gigi Becali va primi un loc pe liste la Camera Deputaților în schimbul unei donații pentru campania electorală a AUR, George Simion a răspuns: „Nu. Dacă domnul George Becali și alți oameni de afaceri se implică în AUR financiar, foarte bine, dar nu o facem contra cost. Am primit diferite propuneri, sume exorbitante, cel puțin pentru mine, 200-300-500 de mii de euro să fac deputați și senatori și am refuzat”.

Întrebat dacă neagă faptul că Becali și-ar cumpăra locul pe listele AUR cu 500.000 de dolari, Simion a răspuns: „Categoric. Și sper că nu doar cu 500.000 de dolari sau euro să vină să sprijine. Eu pe Becali îl iau pentru că respectă zona identitară și politică și pentru că ne aduce voturi, dacă m-ați întrebat de ce-l iau, mă interesează să câștig niște alegeri”.

Becali a anunțat că s-a alăturat AUR și va candida la Camera Deputaților

Recent, patronul FCSB a anunțat că s-a alăturat AUR, îl va susține pe George Simion la prezidențiale, iar el va candida la Camera Deputaților: „M-am alăturat AUR și îl voi susține pe George Simion la alegerile prezidențiale. Eu nu doar ca îl voi susține pe el, dar voi candida pe listele AUR pentru Camera Deputaților. Atât pot sa va spun pentru moment”.

În primăvară, înainte de alegerile comasate europarlamentare și locale, George Simion și Mihail Neamțu au mers acasă la Gigi Becali să-i ceară un împrumut de 500.000 de euro pentru finanțarea campaniei electorale, numai că atunci patronul FCSB i-a refuzat, spunând că legea nu-i permite și „suflă și-n iaurt” după ce a făcut închisoare.