Silviu Coșa (PNL): Este o perioadă în care sondajelor nu trebuie să li se dea foarte multă credibilitate. Din păcate, devin un instrument de manipulare (VIDEO)

Silviu Coșa (PNL): Este o perioadă în care sondajelor nu trebuie să li se dea foarte multă credibilitate. Din păcate, devin un instrument de manipulare (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / @Silviu Iulian Coșa

Silviu Coșa, candidatul PNL pentru un loc în Senatul României, a vorbit în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, despre sondajele de opinie care au tot apărut cu privire la alegerile care urmează să aibă loc în România.

Coșa a afirmat că nu ar trebui să li se acorde foarte multă credibilitate sondajelor, fiind perioadă de campanie. El subliniază că, din păcate, sondajele devin adesea un instrument de manipulare în loc să fie folosite pentru a defini strategiile de campanie ale partidelor politice.

„Nu trebuie să uităm faptul că în urmă 4 luni românii au fost la urne, iar opțiunea lor atunci a fost foarte clară”

De asemenea, Silviu Coșa reamintește că românii au votat cu doar patru luni în urmă, iar opțiunile lor au fost clare, ceea ce sugerează că schimbările bruște în preferințele electoratului sunt improbabile.

“Este o perioadă în care sondajelor nu trebuie să li se dea foarte multă credibilitate. Este perioada de campanie. Din păcate, în loc să fie un instrument pentru definirea strategiilor de campanie ale partidelor politice, ele devin un instrument de manipulare.

Dincolo de sondaje, nu trebuie să uităm faptul că în urmă 4 luni de zile românii au fost la urne, iar opțiunea lor atunci a fost foarte clară. PNL are, în funcție de ce luăm în considerare, primari, Consiliul Local, Consiliul Județean, între 27 și 31 % din opțiunile electoratului.

PNL are peste 1100 de primari, are 12 Consilii Județene, deci sunt oameni din 1100 de localități, care au dorit să fie conduși de primari liberali. Este de crezut că acești oameni își vor schimba brusc opțiunile și vor opta pentru alt candidat decât cel pe care partidul pe care l-au ales îl propune, mai ales având în vedere calitățile domnului Ciucă, faptul că nu a fost implicat în scandaluri, faptul că este un om onest, faptul că a avut o carieră profesională înainte de a se implica în politică și a reușit să demonstreze și în alt domeniu faptul că poate și că dorește să se implice. Noi încercăm să convingem lumea de acest lucru. Cred că este momentul ca în fruntea țării să fie un om care a confirmat anterior, până la cel mai înalt nivel, prin forțele propriii, în domeniul profesional ales înainte de a se implica în politică”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:27 - Premieră în România: B1 TV va difuza documentarul ”America Alege: Vicepreşedinţii” (The VP Choice: Vance vs. Walz), sâmbătă, ora 23:00 (VIDEO)
19:18 - Turiștii s-ar putea să fie nevoiți să plătească o taxă de intrare de 5 euro în Catedrala Notre-Dame din Paris, începând cu luna decembrie
19:04 - Un cămin din Iași a organizat un concurs pentru studenți. Ce premiu pot câștiga cei care își decorează cel mai frumos camera
18:57 - Simona Spătaru (USR) a explicat cum ar putea să se fraudeze voturile la alegeri: „Și eu întrebam ce este suveica asta. Uite, a explicat un PSD-ist foarte clar”
18:51 - De ce îngăduie Dumnezeu suferința copiilor? IPS Teodosie: „E şi din cauza părinţilor. Fac păcate grele fără să se gândească la copii”
18:37 - Uleiul din ficat de cod: Soluția care a avut beneficii surprinzător de clare pentru sănătate, chiar dacă e din alt secol
18:29 - Cabral, martorul fenomenului uluitor de la malul mării. Prezentatorul TV a filmat totul: “Nu-mi dau seama cum” (VIDEO)
17:58 - Bărbat arestat după ce și-a bătut și și-a umilit soția și copiii. Pe fiica sa vitregă ar fi agresat-o chiar și sexual
17:49 - Alexandru Kocsis (FD): A înțeles cineva ceva din matematica lui Ciolacu? / Sincer, n-am crezut asta cu Hrebenciuc până am văzut bâlbâielile lui Ciolacu și starea asta de nervozitate (VIDEO)
17:49 - 64% dintre angajații Boeing aflați în grevă resping oferta de creștere a salariului cu 35%. Compania pierde 100 de milioane pe zi, din cauza grevei