Silvia Dinică (USR): Legea pensiilor nu repară inechitățile. Mulți pensionari nu vor primi bani în plus la recalculare. Unde e dreptatea pentru ei? (VIDEO)

Silvia Dinică (USR): Legea pensiilor nu repară inechitățile. Mulți pensionari nu vor primi bani în plus la recalculare. Unde e dreptatea pentru ei? (VIDEO)
Sursa foto: Silvia Dinică / Facebook

Senatoarea USR Silvia Dinică susține că noua Lege a pensiilor e o bătaie de joc deoarece nu rezolvă inechitățile din sistem, ba dimpotrivă. Aceasta a mai afirmat că mulți pensionari nu vor primi bani în plus la recalculare, în ciuda promisiunilor guvernării PSD-PNL, asta deși prețurile continuă să crească.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV.

Silvia Dinică, despre recalcularea pensiilor

„E o lege proastă care, în loc să repare aceste inechități, nu face decât să le mențină pe unele dintre ele și pe altele să le mărească. Mai mult, vedem estimările: întâi au fost 1,3 milioane de pensionari care nu vor primi nimic în plus la pensie și vedem că pe zi ce trece acest număr crește, sunt tot mai mulți pensionari afectați.

Faptul că prețurile cresc în continuare nu face decât ca oamenii să simtă că au și mai puțini bani în buzunar. Unde e dreptatea pentru ei? Asta e întrebarea la care trebuie să răspună ministra Muncii”, Simona Bucura Oprescu (PSD), a declarat senatoarea USR Silvia Dinică.

Coșea: Sunt pensii care, din punct de vedere al puterii de cumpărare, scad

Și economiștii critică noua lege a pensiilor și modul în care se face recalcularea.

„Două lucruri sunt importante pentru mine – în primul rând, că nu se lămurește problema esențială din punctul meu de vedere. Pensiile care rămân în plată, deși la nivelul recalculării ies mai mici, sunt pensii care din punct de vedere al puterii de cumpărare scad, deci asta e o chestiune care trebuie spusă foarte clar. Vor fi oameni care vor pierde.

Trebuie să recunoaștem că un milion și ceva, ultimele calcule sunt 1.800.000 de oameni, care foarte sforăitor li se spune, ”nu veți păți nimic, pensia rămâne exact cum a fost, chiar dacă e mai mică după recalculare, dar noi, Guvernul, în generozitatea noastră, vă dăm pensia pe care o luați în momentul de față”, de fapt este un fals, pentru că acea pensie este atacată de puterea de cumpărare. Inflația continuă să acționeze”, a explicat profesorul de economie Mircea Coșea, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:45 - A nins pe Transalpina! Sfaturile salvamontiștilor pentru șoferi (FOTO)
18:27 - Bărbat reținut după ce și-a bătut mama cu sălbăticie în plină stradă. Femeia a fost transportată la spital
18:11 - Mircea Fechet: Precipitațiile vor urca cel mai probabil în județele Iași, Botoșani, e posibil să avem zone afectate și la Suceava și Neamț. Suntem în alertă
17:49 - Premierul a fost la Pechea, una dintre localitățile lovite de inundații. Marcel Ciolacu i-a îmbrățișat pe localnici și a anunțat noi ajutoare: „E greu să vezi disperarea celor care, peste noapte, au rămas fără agoniseala de o viață!” (FOTO, VIDEO)
17:26 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Vasile Bănescu, despre „religiozitatea epidermică”: Un tablou actual în care se mișcă foarte multe persoane (VIDEO)
17:09 - Cetățeni americani și europeni arestați în Venezuela după un presupus complot pentru uciderea președintelui Nicolas Maduro
16:50 - Marcel Ciolacu: Voi continua să merg în localitățile afectate de inundații și să văd cum îi putem ajuta mai mult pe oamenii de acolo
16:33 - Cai din toată lumea, la Cupa Shagya Arab, în Buftea. Hubert Thuma: Încercăm prin astfel de evenimente să aducem comunitatea ilfoveană laolaltă (VIDEO)
15:30 - Cei cinci judecători desemnați pentru Biroul Electoral Central la alegerile prezidențiale 2024
15:16 - MAE: Atenționare de călătorie pentru Slovacia și Austria. Cod roșu de inundații și alunecări de teren