Silvia Dinică (USR): Aceste decizii luate în ultimul moment arată, încă o dată, că PSD și PNL au prioritizat calendarul alegerilor în funcție de interesele politice. E clar că avantajează partidele mari (VIDEO)

Silvia Dinică (USR): Aceste decizii luate în ultimul moment arată, încă o dată, că PSD și PNL au prioritizat calendarul alegerilor în funcție de interesele politice. E clar că avantajează partidele mari (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / Silvia Dinica

Senatoarea USR, Silvia Dinică, a avut o intervenție în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, unde a comentat subiectul referitor la noul calendar electoral stabilit de coaliția PSD-PNL.

„Este regretabil că Ziua Națională este folosită în scopuri electorale”

Silvia Dinică a precizat că acest calendar avantajează partidele mari, în detrimentul formațiunilor care nu vor avea un candidat în turul 2.

Alegerile prezidențiale se vor desfășura pe 24 noiembrie și 8 decembrie, în timp ce alegerile generale au fost fixate pentru data de 1 decembrie.

“Este regretabil că Ziua Națională este folosită în scopuri electorale. Aceste decizii luate în ultimul moment arată, încă o dată, că PSD și PNL au prioritizat calendarul alegerilor în funcție de interesele politice, în loc să țină cont de interesul public, pentru că e clar că acest calendar propus avantajează partidele mari în detrimentul formațiunilor care nu vor avea un candidat în turul 2. Și această decizie a fost luată pentru a mobiliza electoratul partidelor aflate la guvernare, în detrimentul unei competiții electorale corecte”.

„Vom avea 3 săptămâni consecutive de vot”

Senatoarea a fost întrebată dacă membrii partidului USR sunt mulțumiți de modul în care arată acest calendar stabilit.

“E clar că PNL si PSD vor fi avantajați de această prioritizare și faptul că folosim Ziua Națională în scop electoral, nu este o soluție. Mă tem că această strategie electorală nu va duce decât la o polarizare și mai mare a societății. Și să nu uităm de faptul că vom avea 3 săptămâni consecutive de vot. Deci această tactică care va obosi, va favoriza în continuare partidele mari”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`