Sighiartău: PNL trebuie să intre într-o bătălie totală cu PSD, asta dacă ne dorim să câștigăm prezidențialele. Altfel, vor veni alți candidați și s-ar putea să avem surprize / Vom avea discuții cu toate partidele anti-PSD (VIDEO)

Publicat: 04 07. 2024, 12:28
Foto: Facebook @ Robert Sighiartău

Deputatul Robert Sighiartău, vicepreședinte PNL, a insistat că e obligatoriu ca liberalii să se rupă de PSD dacă vor ca al lor candidat să câștige alegerile prezidențiale.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună dimineața, România!”, moderată de Gabriela Mihai pe B1 TV, în contextul în care PSD și PNL s-au înțeles pe data alegerilor: prezidențialele pe 24 noiembrie și 8 decembrie, iar parlamentarele chiar pe 1 Decembrie, Ziua Națională.

Sighiartău: E clar că PSD a suferit o înfrângere

„Ciolacu a cedat, că totul a fost coregrafie. E foarte bine că alegerile s-au stabilit pentru noiembrie și decembrie, că oamenii pot participa în număr mare la vot. Era o aberație să facem alegerile vara. Acum, lăsând speculațiile la o parte, e clar că PSD a suferit o înfrângere, că erau singurii care voiau alegerile în septembrie. (…)

PNL trebuie să intre într-o bătălie totală cu PSD, asta dacă ne dorim să câștigăm prezidențialele. Altfel, vor veni alți candidați care au alt profil față de Ciolacu, care poate fi candidatul PSD, și s-ar putea să avem surprize, că e clar că aceste alegeri sunt despre PSD și cei care vor fi alternativa la PSD.

Noi, dacă rămânem în formula actuală de colaborare cu PSD, braț la braț, mă refer la cei care consideră că trebuie să rămână, atunci clar vom avea o problemă la prezidențiale. Asta e cea mai mare problemă a PNL în relație cu PSD. Dacă nu vom reuși să ne dezlipim de PSD, vom avea o problemă cu electoratul nostru, care nu dorește această asociere cu PSD”, a declarat Robert Sighiartău.

Sighiartău vrea discuții cu celelalte partide de dreapta

Întrebat dacă liberalii se vor reorienta spre celelalte partide de dreapta ca să aibă susținere pentru candidatul lor la prezidențiale, Sighiartău a răspuns: „Vom avea discuții cu toate partidele anti-PSD, tocmai ca să avem alternativă la PSD și la felul în care ei ”salvează” de fiecare dată țara, ironic vorbesc, ducând-o la deficite bugetare mari, sărăcie, corupție și alte lucruri. E clar că trebuie creată o alternativă și ea va fi creată în perspectiva prezidențialelor când PSD, slavă Domnului, nu va avea cum să câștige și dreapta va putea da un președinte și o guevrnare”.

Întrebat dacă Nicolae Ciucă, liderul PNL, are șanse să intre în turul 2 al prezidențialelor, Robert Sighiartău a răspuns: „Cred că candidatul PNL, dacă va avea discuții cu celelalte forțe și vom avea o alternativă clară, va intra în turul 2. Oricare va fi acela, Ciucă sau alt candidat care va face lucrul ăsta. Dar e important ca PNL să-și consolideze bazinul de votanți pe partea dreaptă, iar acest lucru nu se poate face decât prin colaborare și un mesaj asumat de dreapta, care să nu semene cu cel cel socialist al PSD”.

Sighiartău: Românii nu vor ca PSD să dețină toată puterea

Vicepreședintele PNL a mai spus că în România există „o frică” de perspectiva ca PSD să aibă toată puterea deoarece PSD „a demonstrat de-a lungul timpului că atunci când are toată puterea, și cea prezidențială e foarte importantă, se întâmplă tot felul de abuzuri”.

„De asta oamenii nu votează PSD (la prezidențiale): e felul lor structural de a fi și modul în care controlează puterea când o au în totalitate”, a insistat Robert Sighiartău.