Sighiartău (PNL): Trebuie să dăm PSD afară și să guvernăm cu USR și UDMR. PSD-iștii vor să-l pună pe Ciolacu președinte și să fie ”pace și liniște”, ca baronii locali să fure (VIDEO)

Sighiartău (PNL): Trebuie să dăm PSD afară și să guvernăm cu USR și UDMR. PSD-iștii vor să-l pună pe Ciolacu președinte și să fie ”pace și liniște”, ca baronii locali să fure (VIDEO)
Foto: Facebook @ Robert Sighiartău

Deputatul Robert Sighiartău, vicepreședinte PNL, a declarat luni, pentru B1 TV, că liberalii ar trebui să dea PSD afară de la Palatul Victoria și să asigure, până la alegerile parlamentare din 1 Decembrie, o guvernare interimară alături de USR și UDMR.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună dimineața, România!”, moderată de Gabriela Mihai pe B1 TV, în contextul atacurilor social-democraților la adresa liberalilor, la congresul PSD de sâmbătă.

Sighiartău (PNL): Trebuie să rupem coaliția cu PSD

„Eu de doi ani spun că vom ajunge în situația asta în care PSD va călca cu tancurile sovietice orice parteneriat și orice formă de înțelegere. Asta deoarece când se dă o bătălie pentru putere, PSD vrea toată puterea, iar ei acum țintesc prezidențialele și doresc să-l pună pe Ciolacu președinte al României și să fie ”pace și liniște” în care, sigur, baronii locali să fure, partidul să fie mufat la tot ce înseamnă interesele financiare ale statului și să implementeze ordinea pesedistă în stat, că PSD se comportă de multe ori ca un partid-stat.

Am văzut asta și la acest congres, unde fără niciun fel de jenă au început să atace PNL, fără să se uite în propria ogradă și să vadă că de când e premier Ciolacu economia a scăzut și intrăm în recesiune, că avem cea mai mare inflație, că românii o duc mult mai greu. Colac peste pupăză, această poveste cu creșterea pensiilor și mai ales lovitura pe care au încercat ei s-o dea la nivel electoral e, de fapt, un mare eșec, că foarte mulți oameni au primit recalculări în minus.

Poziția mea o știți, trebuie să rupem această coaliție”, a declarat Robert Sighiartău.

Acesta a insistat că PNL trebuie să rupă coaliția și „să intre în bătălie totală cu PSD”.

Sighiartău: Trebuie să guvernăm cu USR și UDMR

„Și la nivel de guvernare Ciolacu umilește parte din miniștrii noștri și acest lucru nu e în regulă. Eu nu spun că neapărat trebuie să ieșim noi, cred că putem să-i dăm noi afară. Ține de discuțiile pe care ni le purtăm cu celelalte partide anti-PSD.

Când miniștrii PNL își dau demisia, atunci trebuie reconfirmat guvernul și ei nu mai au majoritate în Parlament. Atunci, PNL, cu USR și cu UDMR, ar putea în două luni să asigure un guvern provizoriu și după parlamentare, din 1 decembrie 2024, să guvernăm împreună”, a mai spus Robert Sighiartău.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)
21:46 - Care este orașul cu cel mai lung nume din lume? Este o destinație cunoscută și a ajuns și în Cartea Recordurilor