Sighiartău (PNL): „PSD se pregătește deja de planul de rezervă, acela de a guverna cu AUR. Sigur, o altă formulă de AUR – încearcă prin Târziu, prin alți lideri să guverneze după alegeri cu acest partid” (VIDEO)

Publicat: 22 10. 2024, 20:47
Foto: Facebook @ Robert Sighiartău

Deputatul Robert Sighiartău, vicepreședinte PNL, a afirmat marți, pentru B1 TV, că liberalii vor o guvernare de dreapta după alegeri, în vreme ce „PSD se pregătește deja de planul de rezervă, acela de a guverna cu AUR”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Alex Vlădescu.

Sighiartău: Noi vrem o guvernare de dreapta. PSD nu-și respectă cuvântul

„PNL dorește o coaliție de guvernare cu forțele de dreapta și anti-PSD. Eu spun de doi ani că PNL deja a pierdut foarte mulți votanți care n-au îmbrățișat această alianță conjuncturală cu PSD. Inclusiv președintele Ciucă, care a fost un om de bună credință, intrat în politică recent, a venit și a dat un cec în alb, să zic așa, partenerului de la PSD, dar acest cec în alb a fost pur și simplu rupt de niște oameni care nu au cuvânt și nu-și respectă parteneriatele pe termen lung, adică PSD și Marcel Ciolacu. În istoria postdecembristă, dacă o să vă uitați, o să vedeți că PSD n-a suportat un partener de guvernare care să fie cât de cât egal. Nu! Și-au dorit doar să fie cu anumite partide care pot fi controlate de ei.

Deci noi vrem o guvernare de dreapta, dar toate astea le vom discuta după ce vom vedea rezultatele alegerilor din decembrie, pentru că atunci vom vedea configurația parlamentară și vom lua o decizie în consecință”, a declarat Robert Sighiartau.

Sighiartau: PSD vrea să guverneze cu AUR

Acesta s-a referit apoi și la acuzațiile lui Alexandru Muraru, colegul său de partid, potrivit căruia PSD ar fi lansat în organizații un plan prin care să mute în fiecare secție câte 10-20 de voturi către AUR, pentru a-l duce pe George Simion în turul 2 al prezidențialelor.

„E această teză și e foarte paluzibilă că e singurul scenariu în care Ciolacu ar câștiga prezidențialele și da, au fost foarte multe organizații județene, majoritatea organizațiilor AUR au fost controlate de PSD. Vă dau exemplul meu de la Bistrița Năsăud, unde organizația AUR era controlată de un om de afaceri controlat de PSD. Uitați-vă și la discuțiile pe care le-au avut Victor Ponta cu George Simion, apropierea lui Simion de această linie a PSD și a foștilor PSD-iștii.

Deci e clar că AUR are o înțelegere cu PSD și PSD se pregătește deja de planul de rezervă, acela de a guverna cu AUR. Sigur, o altă formulă de AUR, încearcă prin Târziu, prin alți lideri să guverneze după alegeri cu acest partid.

Un lucru e clar, din păcate, PSD și AUR nu s-au schimbat deloc, nu e o garanție, mai ales la PSD, că ține această linie euroatlantică. Sunt partide și oameni care au dovedit de-a lungul timpului că sunt flexibili moral și pot schimba această cârmă către est, către Rusia”, a mai declarat Robert Sighiartău.