Siegfried Mureșan: Resursele proprii, singura cale de a asigura o finanțare stabilă și predictibilă pentru UE în viitor și cel mai bun instrument pentru a rambursa angajamentele în contextul „Next Generation EU” (VIDEO)
Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL și vicepreședinte al PPE, a pledat în plenul Parlamentului European pentru o foaie de parcurs privind introducerea resurselor proprii, despre care spune că sunt singura cale de a asigura o finanțare stabilă și predictibilă pentru UE în viitor, dar și cel mai bun instrument de a rambursa angajamentele în contextul Planului de Redresare „Next Generation EU”.
Siegfried Mureșan (PNL, PPE), despre importanța resurselor proprii pentru viitorul UE
„Resursele proprii sunt foarte importante pentru viitorul Uniunii Europene fiindcă reprezintă singura cale de a asigura o finanțare stabilă și predictibilă pentru Uniunea Europeană în viitor.Resursele proprii sunt, de asemenea, cel mai bun instrument pentru a rambursa angajamentele în contextul Planului de Redresare «Next Generation EU». Implementăm acum, imediat după pandemia de coronavirus, cel mai mare pachet de sprijin economic adoptat vreodată de Uniunea Europeană: 750 de miliarde de euro. Dar, ca politicieni responsabili, trebuie să ne asigurăm, de asemenea, cine, când și cum va rambursa acești bani”a declarat Siegfried Mureșan, conform postării publicate marți de PNL.
Eurodeputatul liberal a explicat că „resursele proprii sunt cea mai bună modalitate de a ne asigura că, în viitor, Bugetul Uniunii Europene nu va avea de suferit și vom reuși să rambursăm alocările din «Next Generation EU», dar, de asemenea, să continuăm să sprijinim întreprinderile mici și mijlocii, fermierii, studenții, cercetătorii”.
„De aceea, o foaie de parcurs ambițioasă pentru introducerea resurselor proprii este atât de importantă”, a mai spus el.
Concret, potrivit Comisiei Europene, NextGenerationEU este un instrumenttemporar de redresare în valoare de 750 de miliarde euro, menit să contribuie la repararea daunelor economice și sociale imediate provocate de pandemia de coronavirus. După pandemia de COVID-19, spune Executivul comunitar, Europa va fi mai verde, mai digitală, mai rezilientă și mai bine pregătită să facă față provocărilor actuale și viitoare. Statele membre vor accesa bani din acest instrument pe baza Planurilor Naționale de Redresare și Reziliență.