Siegfried Mureșan: Primarii gospodari știu că doar cu ajutorul fondurilor europene pot dezvolta comunitățile locale și vorbesc despre asta (VIDEO)

Siegfried Mureșan: Primarii gospodari știu că doar cu ajutorul fondurilor europene pot dezvolta comunitățile locale și vorbesc despre asta (VIDEO)
Foto: Facebook @ Siegfried Mureșan

Primarii gospodari știu că doar cu ajutorul fondurilor europene pot dezvolta comunitățile locale și vorbesc despre asta, a declarat eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan, joi, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac.

Siegfried Mureșan (PNL), pe B1 TV: Fondurile europene sunt principala sursă de dezvoltare

Întrebat despre suprapunerea campaniei pentru europarlamentare cu cea pentru alegerile locale, liberalul a spus: „Adevărul este că primarii competenți și candidații competenți, bine pregătiți pentru Parlamentul European, discută teme europene. Eu bat țara în lung și în lat în această perioadă. Chiar ieri m-am întors de la Oradea, acolo președintele Consiliului Județean, primarii competenți, colegi de-ai mei liberali, membri ai Partidului Național Liberal, care au dezvoltat comunități locale cu fonduri europene, toți spun foarte clar, fondurile europene sunt principala sursă de dezvoltare, de investiții, și vorbesc despre fonduri europene, fac această legătură cu Uniunea Europeană”.

Siegfried Mureșan, despre beneficiile aduse de apartenența la UE

„Primarii gospodari, bine pregătiți, știu că doar cu ajutorul fondurilor europene pot dezvolta comunitățile locale și vorbesc despre asta, la fel și candidații bine pregătiți pentru alegerile europarlamentare spun oamenilor ce a făcut Uniunea Europeană pentru noi în ultimii ani. PNRR, imediat după începutul pandemiei generate de coronavirus, Uniunea Europeană a lansat cel mai mare pachet de ajutor economic lansat vreodată, 700 de miliarde euro din care României în revin peste 28 de miliarde pentru Planul Național de Redresare și Reziliență”, a continuat Siegfried Mureșan.

„Sprijin pentru Republica Moldova, pentru Ucraina, faptul că siguranța cetățeanului, economia, agricultura, protecția frontierei externe, tranziția spre o economie verde vor fi principalele teme europene, în ultimii ani, aceste subiecte sunt discutate, poate nu de fiecare, dar cu siguranță de candidații bine pregătiți”, a adăugat liberalul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`