Siegfried Mureșan, despre rolul Roxanei Mînzatu în Comisia Europeană: Portofoliul obținut de Marcel Ciolacu este gol de conținut, are zero competențe concrete și este opusul a ceea ce a promis că va obține

Publicat: 17 09. 2024, 14:13
Foto: Facebook @ Siegfried Mureșan

Eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan a comentat rolul pe care îl va avea Roxana Mînzatu în noua Comisie Europeană, marți, într-o postare pe Facebook, și susține că „portofoliul obținut de prim-ministrul Ciolacu este gol de conținut, are zero competențe concrete și este opusul a ceea ce a promis că va obține”.

Siegfried Mureșan, despre portofoliul Roxanei Mînzatu în Comisia Europeană

Eurodeputatul PNL a comentat declarațiile premierului.

„Portofoliul obținut de prim-ministrul Ciolacu este gol de conținut, are zero competențe concrete și este opusul a ceea ce a promis că va obține. La începutul verii, prim-ministrul Marcel Ciolacu spunea că România are șanse reale să obțină portofoliul de comisar european pentru Economie – deținut în prezent de fostul prim-ministru al Italiei, Paolo Gentiloni – și și-a asumat public obiectivul de a obține postul respectiv”, a declarat Siegfried Mureșan, marți, într-o postare pe Facebook.

„La acel moment, eu am declarat că țara noastră are șanse minime să obțină portofoliul pentru Economie deoarece suntem în procedură de deficit excesiv din anul 2017, din timpul guvernării PSD, iar Guvernul Ciolacu crește deficitul, în loc să-l scadă. Ca atare, UE nu va lăsa lupul de pază la oi când e vorba de comisariatul pentru Economie, cu responsabilități pe disciplină fiscală”, a adăugat liberalul.

Siegfried Mureșan: portofoliul obținut de Marcel Ciolacu nu este o victorie, ci este un eșec

Siegfried Mureșan spune că „România nu avea nevoie de un comisar cu o funcție onorifică”.

„Vedem acum că Marcel Ciolacu a obținut pentru România un portofoliu cu titlu pompos, dar care nu are o componentă economică, așa cum a promis, ci o componentă socială, fără atribuții clare și prin care nu va coordona direcțiile generale din cadrul Comisiei care iau deciziile importante pentru România. Coeziunea, agricultura, investițiile, industria – domeniile cele mai importante pentru țara noastră, prin care sunt alocate fonduri europene direct României, vor fi coordonate de alți comisari”, a continuat eurodeputatul PNL.

„De aceea, portofoliul obținut de Marcel Ciolacu nu este o victorie, ci este un eșec. România nu avea nevoie de un comisar cu o funcție onorifică, ci de un comisar care poate influența deciziile pe domeniile care contează cel mai mult pentru România”, a mai spus el.