Sever Voinescu: PDL va continua eforturile unui diaolog politic deschis

Publicat: 19 01. 2012, 15:23
Foto: B1 TV

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a prezentat joi într-o conferință de presă mesajul partidului în legătură cu protestele din stradă. PDL va continua eforturile pentru a genera un dialog foarte deschis, iar bătălia politică trebuie dusă în Parlament, sunt câteva dintre declarațiile făcute de Sever Voinescu.

“PDL va continua să facă toate eforturile pentru a genera un dialog foarte deschis. Credem că acum, mai mult ca niciodată, niciun efort de continuare a dialogului nu este de prisos. Unora le poate părea inutil, dar noi vom face toate eforturile să generăm un dialog politic”, a declarat Sever Voinescu.

Referitor la mitingul organizat de USL care are loc joi la Piața Arcului de Triumf, Sever Voinescu a declarat că PDL înțelege și aprobă acest demers făcut de Opoziție, însă îl consideră unul riscant.

“Este dreptul lor să-l facă. Suntem convinși și că liderii politici au perceput ca și noi de nemulțumirile oamenilor. Credem că politizarea manifestărilor de nemulțumire este riscant. Suntem convinși că și liderii Opoziției au înțeles acest lucru și au perceput ca și noi mesajele oamenilor care au ieșit spontan în stradă ni le transmit în aceste zile tuturor ”, a mai declarat Sever Voinescu.

Sever Voinescu a declarat că în urma discuției purtate miercuri între Putere și Opoziție, liderii majorității au constatat că încă există o diferență de evaluare și soluții pe plan politic la liderii opoziției.

„În plan politic, remarcăm că liderii opoziției au stat la aceași masă cu liderii majorității. După cum era de așteptat, diferă evaluarea, soluțiile propuse în imediat. Opoziția vorbește despre alegeri anticipate ca și când anul acesta vor avea loc alegeri anticipate ca și când vor avea loc oricum. Noi am propus structurarea dialogului pe teme economice, dar și lucrul în comun pentru câteva teme de interes național”, a notat Voinescu.

În opinia purtătorului de cuvânt al PDL cel mai “potrivit loc” pentru dezbateri rămâne Parlamentul, acolo unde va avea loc sesiunea extraordinară, pe 23 și 24 ianuarie.

„Credem că Parlamentul este potrivit cel mai bun pentru dezbateri. Sesiunea extraordinară este un pas înainte pe calea reconstruirii dialogului politic. În Parlament vom găsi soluțiile traversării acestei perioade grele”, a adăugat Sever Voinescu.

Sever Voinescu prezintă mesajele de echilibru şi continuarea dialogului

http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_14784').select();" id="embed_text_14784" />