Sesizarea ANI în cazul Roşca Stănescu, retrimisă de către Senat la ANI

Publicat: 21 10. 2013, 16:57
Foto: B1 TV

Senatul a retrimis, luni, către ANI, adresa prin care Agenția informa că senatorul PNL Sorin Roșca Stănescu este în stare de incompatibilitate.

Vicepreședintele Cristian Dumitrescu a explicat s-a luat această decizie întrucât nu au fost respectate procedurile legale, deoarece documentul a fost înaintat Senatului „fără adresabilitate”.

Dumitrescu a precizat că sesizarea ANI ar fi trebuit să fie transmisă ori preşedintelui Senatului ori secretarului general al instituţiei pentru ca Biroul Permanent să o poată lua în discuţie şi, eventual, să o transmită către Comisia juridică pentru un punct de vedere, notează Mediafax.

În sesizarea transmisă Senatului şi înregistrată la Biroul Permanent în data de 18 octombrie se menţionează doar că este adresată „Senatului României”.

ANI informa săptămâna trecută că a constatat că senatorul Sorin Roşca Stănescu a fost în incompatibilitate până în martie, întrucât a fost şi administratorul unei firme.

ANI a sesizat , instituţia sesizând totodată Parchetul pentru că acesta nu a trecut în declaraţia de avere depozitele copiilor săi minori, la bănci din România şi Elveţia.